Thursday, 21 June 2012

Cara Betul Untuk Pakai Premium Beautiful Corset

Salam semua..

hari ni saya nak share cara yang betul untuk pakai Premium Beautiful Corset ni...

Mula-mula tu akan rasa macam susah nak pakai.. 
tapi lama kelamaan confirm senang..
Alah bisa tegal biasa.. betul tak?

Ok, kita start sekarang... 


1.  LONG GIRDLE


(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki long girdle
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas

(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

ps: tips untuk senang pakai long girdle
untuk mudah pakai, kena bukak kaki besar sket, ala-ala kekuda gitu...
pastu joget2 & lompat2 sket sambil nak pakai girdle ni ;)
mula2 memang rasa ketat sikit sbb tak biasa kan.
InsyaAllah lepas 2, 3 hari kita akan biasa lah.. 



2. LONG BRA


(1) Tundukkan badan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra)

(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang

(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).

(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra

ps: tips untuk senang pakai long bra
- kalau tangan x sampai ke belakang and xde sapa nak tlg cangkuk kan,
sila pakai kain batik or ape2 kain dulu dan berkemban ye...
selepas tu cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...
sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan~



3. WAIST NIPPER



(1) Makesure bahagian tali di belakang selari dengan tulang belakang kita. 

(2) Lekatkan kesemua cangkuk (patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Silangkan tali pelaras di belakang dan tarik tali pelaras.
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa




Ok.. macam tu lah cara yang betul untuk pakai..
Jangan risau, mula-mula je susah..
sebab tak biasa.. lama-lama confirm ok punya..
 jangan putus asa pulak yaaa...


Jom ramai-ramai pakai Premium Beautiful Corset!


Sesiapa yang berminat, hubungi saya:

Irda Adillasafwati Idris

019 280 2631


No comments:

Post a Comment