Friday, 6 July 2012

Herba Maharani

Herba Maharani atau nama sebenarnya Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan  maharani di Istana. 

Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

 
Preskripsi asal Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.


Apakah ramuan yang terkandung dalam Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?


Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga, iaitu pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita dan Radix Giycyrrhiza Uralensis.


Beijing Te Zhi Bai Feng Wan dibuat daripada pelbagai jenis ubat tradisional yang berharga, mempunyai kesan dalam menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan, melegakan tekanan dan kesakitan. Biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya.


Adakah pengambilan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan akan menyebabkan badan terlalu panas?


Tidak. Dicadangkan supaya meminum air dengan banyak untuk membantu penyerapan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan oleh badan.


Siapakah yang perlu mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?


Lelaki dan wanita turut boleh mengambil.


Bolehkah ibu mengandung mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?


Tidak dicadangkan kerana hormon ibu mengandung tidak stabil dalam tempoh mengandung.


Bolehkah kanak-kanak mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?

Tidak dicadangkan.Khasiat Herba MaharaniRamuan Utama

Gallus Gallus Domesticus (Black Fowl), Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita, Radix Giycyrrhiza Uralensis and twenty more valuable ingredients


Keberkesanan

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Perhatian:
  • Ibu mengandung dilarang mengambil.
  • Dilarang mengambil makanan yang mentah dan sejuk dalam tempoh pengambilan ubat.
  • Tidak sesuai diambil ketika selsema.
  • Mereka yang mengalami haid berlebihan harus merujuk kepada doktor.


Cara Pengambilan:

Cara oleh Hai-O Marketing
Dua kali sehari, 1 bola putih (50 biji) setiap kali, diambil dengan air suam

Our Suggestion
Jika ikut syor pemakanan seperti Hai-O kita mungkin rasa agak panas sebab tak sesuai dos tersebut untuk cuaca seperti di Malaysia.. Jadi, adalah disyorkan untuk mengambil 25 biji pagi dan lagi 25 biji malam. Jika anda merasa panas juga, boleh dikurangkan dos. Jika anda tidak merasa panas/tiada effect, boleh tambahkan dos mengikut kesesuaian badan masing-masing.


Harga:

RM98 sekotak

Dalam 1 kotak = 6 bola putih
1 bola putih = 50 biji
So, 1 kotak = 300 biji

Makan 50 biji sehari (25 biji pagi, 25 biji malam) = 6 hari

atau jika anda terasa sedikit panas, boleh kurangkan dos kepada:

Makan 30 biji sehari (15 biji pagi, 15 biji malam) = 10 hari


Jadi, kepada yang nak mencuba Herba Maharani ni, boleh hubungi saya. Saya juga boleh poskan ke alamat anda di mana sahaja anda berada, tidak kira di Malaysia atau luar negara...019 280 2631


Terima kasih

No comments:

Post a Comment

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...