Tuesday, 19 June 2012

Seminggu bersama Premium Beautiful Corset

Hmmm nak share la perjalanan saya dengan Premium Beautiful Corset ni...

Nak buat diari mingguan.. So kita start dengan minggu pertama dulu ya...


11 June 2012 - Isnin

Dah set appoinment dengan DSM Cida untuk jumpa di Stokis B32, Batu Caves pukul 12.30pm.
Sekali sampai-sampai Cida kata arini Madam lambat sikit, kul 3.30 baru bukak.
So, sambil menunggu tu sempat lah borak-borak, makan tengah hari, share business tips dengan Cida..

Tunggu punya tunggu punya tunggu, kul 4 kot baru Madam & CDM Chan sampai..
Kitorang yang memang tunggu depan tangga tu terus naik atas..
Madam kata my size kena amek special size, sebab tak muat size biasa.
Pastu Cida suruh try dulu... Adoi laaa.. yang long bra tu memang tak muat langsung..
Yang girdle lak, puas la melompat2 sakan, tapi tersangkut kat perut.. sedih betul...
Waist nipper lak nasib baik boleh cangkuk.. tu pun setelah berhempas pulas dengan Cida sampai berpeluh2.. hehehe..

Pastu discuss ngan Madam, cemana nak buat ni.. nak pakai size apa..
last2 Madam kata dia suggest suruh tempah khas kat HQ satu set...
tapi Cida kata cuba dulu pakai waist nipper ngan girdle tu kat rumah..
Ye la... dah alang2 ada, baik pakai je dulu kan..


12 June 2012 - Selasa

Ok, punya lah semangat, bangun2 tido je terus mandi..
alamak terpecah rahsia.. heheh..
since duduk kat rumah ni kadang-kadang da tengah hari/petang baru nak mandi..

Pas dah wangi-wangi, terus panggil Yuni (pembantu rumah) mintak tolong pakaikan waist nipper..
Sebelum tu pakai girdle dulu.. Ya Rabbi.. punyalah susah..
kat bahagian belakang dah masuk dah sampai atas,
tapi kat bahagian perut tu punyalah payah nak tarik sampai atas.. mentang2 lah perut saya boroi...
tapi lepas berhempas pulas, berjaya lah jugak pakai.

Lepas tu sesi pakai waist nipper pulak.. Yuni pun siap gelak2 masa pakaikan waist nipper tu.. sampai kena alih2 lemak dulu kalau tak tak leh nak cangkuk.. hehehe.. tali kat belakang waist nipper tu memang maximum, sampai takde dah nak tarik ke depan..

Waa.. bila dah abeh pakai tu terus badan straight je.. mula-mula rasa cam ketat.. tapi lama-lama selesa..
kalau tak selesa, takde lah malam2 baru nak bukak corset tu kan.. mau dalam 12 jam kot saya pakai masa hari pertama tu.. hehehe..

Sebelum tido, makan Nurich Lacto-lite dulu.. rasa cam vanilla... saya minum dengan air kosong je..
Mula-mula takut gak nak minum, kot-kot la tak sedap ke.. tapi ok lah rasa dia.. cam rasa aiskrim.. hehe..


13 June 2012 - Rabu

Pagi ni nak pergi study kat office Hairil.. Sebelum pegi office Hairil, tangkap gambar dulu..
Masa pakai PB arini, rasa cam girdle tu boleh masuk senang sikit dari semalam.. tapi waist nipper tu still perlukan Yuni untuk pakaikan.. heheh.. Malam, seperti biasa Nurich Lacto-lite sebelum tido..

Masa pakai girdle n waist nipper ni, kat kawasan antara punggung dengan pinggang tu macam sakit sikit.. tercucuk ngan hujung girdle & waist nipper tu.. ye la.. sebab ketat sangat kan.. tapi redha je la.. hehehe.. insyaAllah nanti ok kot..


My picture after 1 day of wearing PB Corset...


14 June 2012 - Khamis

Pakai PB Corset seperti biasa arini.. Lebih dari 8 jam sehari.. with Nurich Lacto-lite before tido...


15 June 2012 - Jumaat

Arini teman Hairil pergi Putrajaya.. Sebelum pegi pakai PB Corset macam biasa.. Alhamdulillah, dah makin senang nak pakai.. tali yang waist nipper tu macam dah leh tarikh da.. ada lebih.. kalau tak masa first day tu memang takde lebih langsung.. huhuhu...

Malam lak kitorang pegi celebrate birthday Papa.. Papa nyer birthday sebenarnya on the 17th of June.. but since dia free on the 16th & 17th, kitorang celebrate la arini.. pergi makan kat Italiannies..

Sebelum gerak ke The Curve, dok pilih2 nak pakai baju apa.. ternampak cardigan biru yang dah lama tak pakai.. dah lama tak pakai sebab kalau pakai nampak buruk sangat.. terbonjol spare tyre sana sini.. But, aritu Alhamdulillah, masa pakai baju tu & PB Corset, dah tak nampak da spare tyre.. hehehe..


After my 3rd day with PB Corset

Saya perasan lah kan, sejak 2-3 hari pakai corset ni, selera makan tu memang tetap ada.. tapi macam cepat kenyang sikit.. so, takde lah makan banyak2 melantak macam biasa.. heheh..


16 June 2012 & 17 June 2012 - Sabtu & Ahad

Sabtu takde pegi mana-mana.. tak pakai corset sebab basuh...

Ahad - Pegi visit my bff, Weda kat Pantai Hospital Ampang together with the kids and Hairil..
Congrats Weda for your new born..
Then have lunch with Baby kat Al-Rawsha...

Believe it or not, rasa sakit kat bahagian pinggang tu dah tade dah.. Alhamdulillah..


18 June 2012 - Isnin

Arini my exam day.. amek paper P3 for ACCA..
Lepas mandi tadi pegi timbang,
Alhamdulillah, dah turun 2 kg.. Yippie!!!

Hopefully lepas ni boleh turun banyak dan banyak dan banyak lagi...




Ok lah.. tu lah dia my first week dengan PB..
InsyaAllah, setiap minggu nak buat diari ni lagi...


Kepada yang berminat nak bersama-sama saya dalam usaha untuk menjadi lebih sihat dan menarik,
sila hubungi saya ya!!

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631

No comments:

Post a Comment