Friday, 27 July 2012

Last feast before Ramadhan.. ;)

Last week before Ramadhan starts, Me, Hairil & Haiqal (Iman went shopping with Izza) went out for dinner.. Wanted to go to Serai in Empire Subang but Hairil said that it would be jammed and its already 9pm.. Takut kedai tutup kalau lambat sampai..

So, instead of Serai, we went to Delicious Bangsar Village.. Tak dapat la nak merasa Nasi Dagang atau pavlova Serai.. Hmmm so terpaksa lah order pavlova kat Bangsar Village tu je... hehehe.. 

So, enjoy the pictures.. Melayan anak & Hairil bergambar.. :)


Hairil & Haiqal without Iman..

Papa loves Haiqal.. Loves Iman too!!

Haiqal & Mommy..

Our dessert & drink.. Chocolate Pavlova & Death by Iced Chocolate!

Chicken Fingers with Fries for Haiqal... :)

Beef Lasagna for myself... big portion.. tak habis pun...

Green Curry Chicken with Rice for hubby.. Loved the salad.. ada Limau Bali...

Habis air Mommy Haiqal kerjakan.. Sampai kena letak air kosong lagi sebab dia nak lagi..

Ok.. Later kita minum lagi ok... :) Next time kita bawak Iman pulak..


Alright.. Misi untuk makan di Serai akan diteruskan lagi di kemudian hari...

Siapa nak join? Jom kita...

My first encounter with ARZU

Had heard about ARZU Boutique for quite some time..But as I think that Syria style hijab is not for chubby or round face person, I never thought of giving ARZU a visit.

Last 2 weeks, I bought a shawl from Radiusite.. and my leader cum friend Ms Mursyida Mohsin who had just came back from Guangzhou gave me souvenirs and one of it is a shawl... Since I don't have any inner to wear with the shawls, I decided to go to ARZU to purchase one.. Besides, I have been longing to see what they have to offer...


So, last Sunday I went to ARZU boutique in Midvalley with Hairil.. When we came in the SA greeted us and I told her that I am looking for inners.. So she showed me 2 types of inner and I tried it on.. Well, its not as bad as I'd think it would.. 

Then, I ask her "Can you show me how to wear a shawl as I've never try it before?".. So, she took a chiffon and cotton shawl and showed me how to actually wear a shawl.. As I am satisfied with the result and Hairil said that I look better in shawls, so I decided to buy a few more for myself to wear during raya and day-to-day..



After I paid for my shawls and inner and was about to leave the store, the SA said that "Akak, pakai terus je la... Meh saya pakaikan.." So, she chose one of the shawl from the one I bought that matched my outfit and she help to put it on me..

Me, before 'makeover'







My 'makeover' session.. hahah...


Me, after 'makeover'... So, what say you?


Posing in front of the counter..


With my 'hasil rembatan'.. 5 shawls and 6 inners.. A hole in my pocket..



Hopefully my shawl days will be ok.. I hope I can 'lilit' the shawl properly.. As per what one of my friend told me, "Lilit je asal jangan terbelit sudah..." Hahaha.. InsyaAllah tak terbelit..

:)

Thursday, 26 July 2012

Why Joining the Green Leaders Group is ESSENTIAL?

THIS IS THE REASON WHY...
 
Alhamdulillah!!

Started with a DREAM. 
The DREAM turned into REALITY..
Because WE MAKE IT HAPPEN!
 
Syukur, berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah 
Green Leaders Group 
Team (GLG) hari ini...


After 2 years, our mentor.. Hanis Haizi berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leaders Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.
 

Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST team but yet the FASTEST team untuk bawa bus melancong.

Tak cukup pencapaian itu,
seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be part of this success!! 

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir satu flight! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. 




Baru-baru ni balik dari Guangzhou

kami bawak 

lebih dari 1 Flight and total 

 number of bus is 5!




Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 

We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, cause back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from HANIS HAIZI, the
founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody will learn the "workable method", including other group too! :)

The best part if you Google Premium Beautiful
boleh kata 98% adalah from 
Green Leaders Group!



Now I am working on my blog, www.irdaidris.com to be featured into the Top 10 pages of Google search Premium Beautiful..

Now Green Leaders has their own Academy, 

special for team members, the leaders ie the Green Leaders Council will provide hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And social media marketing is also part of the knowledge that we share. Especially on Blogging and Facebook. Most of our team members banyak background IT, so they also contribute and share the knowledge.

Ni gambar masa, Majlis Doa Selamat sempena pembukaan GLAM!


From time to time,

kami adakan POWER UP SESSION too..
untuk bakal-bakal qualifiers jam tangan @ RM100,000 Sales Achievers!



Gerak Gempur mengikut Zon 
juga dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur


Be apart of our TEAM today!! 

Be in the Right Group! 

Choose GLAM!!

We will guide you to Success!
 
 
 
Irda Adillasafwati Idris
 
019 280 2631
 
irdaidris82@gmail.com
 


My testimonial update

Woohoo!!

Lost another 2 kgs..

Making it a total of 5 KGs in 6 weeks!!

Yippie!!



Ish.. tak sabar nak tunggu my Premium Beautiful Long Bra from HQ.. Kalau pakai complete set mesti lagi cepat turun!!

Baju tu dulu sendat di serata badan.. tak selesa bila nak pakai.. sekarang da boleh pakai.. siap ada lebih2 lagi kiri & kanan.. ;)

So, sape nak sama-sama dengan saya untuk menjadi lebih sehat & cergas, jom dapatkan Premium Beautiful Corset ni.. Jangan lupa nak kena minum dengan Nurich Lacto-lite sekali...

Time puasa lagi best pakai.. kalau dulu pukul 10 pagi je perut da lapar.. tapi skarang ni petang pukul 4 or 5 baru terasa lapar.. best best.. Jom pakat beli cepat-cepat.. 

Kalau nak pakai FREE pun boleh!!

For more info, call/PM me k!

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Tuesday, 24 July 2012

Matlamat Hidup...

Semua orang mesti ada matlamat hidup atau impian..

Termasuk diri saya sendiri...

Harapan saya supaya diri ini dapat menjadi yang terbaik untuk ibubapa, suami dan anak-anak..

Semoga segala usaha, pengorbanan dan kesusahan yang dilalui sekarang akan diberkati dan dilimpahi Allah dengan masa depan yang cerah.. dunia dan akhirat.. InsyaAllah...

 Part of my wish list:

Menunaikan Haji & Umrah bersama-sama keluarga tercinta... Dulu Allahyarhamah Mama ada sebut nak pergi lagi ke Makkah satu keluarga.. Tapi impian Allahyarhamah tak kesampaian... Allah lebih sayangkan Allahyarhamah...


Membantu mereka yang memerlukan.. Sesungguhnya tangan yang memberi adalah lebih baik daripada tangan yang menerima...


Nak beri yang terbaik untuk anak-anak.. Merekalah nyawa saya.. Tentunya pendidikan dan segala yang terbaik buat mereka..


 
Nak maximise simpanan keluarga.. termasuk simpanan untuk anak-anak..


 
Tak kesah lah dari segi duit atau pun simpanan lain seperti emas dan sebagainya...
  
 
Memiliki rumah yang selesa untuk keluarga.. Dengan harapan anak-anak akan tetap bersama dengan kita walaupun dah berkeluarga..



My dream ride...


"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin.. Ya Rabbal 'Alamin..

Izza's 26th Birthday Celebration..

It was my sister, Izza Izzati Iffah Idris's 26th Birthday last Sunday (22 July 2012)...

So, to celebrate, we went to buka puasa at Dewan Perdana FELDA..

Takdelah celebrate sangat pun.. Just makan-makan satu family...


My dearest Papa & brother, Asna Asnawi Asyraf...


My sister, Izza Izzati Iffah & Iman Nuralisha Hani..

 
Siti Humaira, Yuni & Haiqal Qalif Irfan...


The food.. As usual, gambar tukang amek gambar dan Encik Suami takde... :(


So, to my darling sister, Izza Izzati Iffah...



For all happy times we have together shared,

And all your feelings towards me as you cared.

For the fights and arguments we have had,
And with time, how beautiful our bonding has fared.
 
To you my dear sister, a lifetime of prayers and love..

Come wrapped for your birthday for you to say wow...
 
Happy Birthday Dear Sister!

Love,

Along..

Monday, 23 July 2012

Resepi: Popiah Ketam

Hehehe..

Harini nak share dengan semua satu resipi..

Simple je.. 

Popiah Ketam Goreng..

Bahan-bahan:

Minyak masak 2 sudu
Bawang merah 1 biji - dihiris
Bawang putih 3 biji - dihiris
Sengkuang 1/2 biji - disagat atau dihiris
Carrot 2 batang - disagat atau dihiris
Garam & Black Pepper secukup rasa
Filamen ketam
Kulit popiah

Gam untuk lekatkan: 3 sudu tepung gandum bancuh dengan sedikit air


Cara-cara:

1. Tumis bawang merah dan bawang putih yang dah dihiris.
2. Kemudian masukkan sengkuang dan carrot dan gaul sehingga sebati.
3. Perasakan dengan garam dan lada hitam secukup rasa.


4. Kulit popia dilerai dan diletakkan di dalam pinggan.


5. Letakkan isi ketam, lobak merah & sengkuang diatas kulit popiah.


6. Lipatkan seperti membuat kuih gulung. Gamkan dengan bancuhan air tepung gandum.


7. Panaskan minyak yang banyak dan gorengkan popiah dengan api yang sederhana.
8. Balikkan popiah supaya masak rata.
9. Apabila nampak kuning keemasan, angkat dan tuskan minyak.
10. Hidangkan dengan sos cili.


There you have it..

Simple but tasty.. Cubalah yaaa..

Sorry takde gambar yang dah goreng.. Tak sempat nak tangkap..

Sekian, terima kasih..

Friday, 20 July 2012

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Karim

 Kepada semua kaum muslimin dan musliman,

Selamat Menyambut bulan Ramadhan yang penuh barakah ini...

Semoga kita dapat beramal sebaik-baiknya di bulan mulia ini...

InsyaAllah...


 









Kepada mereka yang nak dapatkan Premium Beautiful Corset dan produk-produk lain macam Nurich Lacto-lite, Herba Maharani & Garam Buluh Premier Drink sepanjang bulan Ramadhan ni, boleh hubungi saya..

Cepat ya.. Takut kehabisan stock sebab Premium Beautiful Corset ni dan produk-produk lain macam pisang goreng panas time bulan puasa ni... Ramai nak kelihatan anggun & menawan time raya nanti..

Ada diskaun dan free gift untuk mereka yang beli dengan saya!!


Irda Adillasafwati Idris

019 280 2631








Petua Orang Berjaya - Hanis Haizi!

Salam readers semua...

Artikel ni diambil dari blog Hanis Haizi...

Since bila baca artikel ni saya bersemangat, saya nak share dengan readers semua... InsyaAllah, dengan berkat usaha dan kesabaran, kita boleh berjaya juga suatu hari nanti!!

So, selamat membaca!!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
 
Ramai orang email i or even call dari utara, selatan and also west Malaysia. They wanted to know how can I succeed within a short period of time..

To be where I am today it is not easy, but it is NOT IMPOSSIBLE. Everybody can do it. Cuma banyak benda memainkan peranan.

  • Effort/Hardwork- of coz kena put in a lot of effort. mana de kejayaan tanpa usaha yang berterusan bukan? 

  • Determination- determination ni ibarat hala tuju. Your Goal.. ape out come u nak dari business ni, where do u see yourself in 4-5 months time? Berapa income u nak. So set target! tu perkara penting!
 
  • Competitive Drive- Semangat daya saing yang tinggi... salah satu perangai saya dari kecik iaitu suka bersaing dengan orang or at least nak sama dengan orang tu. Yup saya memang tak boleh tahan kalau tengok side2 line yang berjaya,... terasa tercabar gituu.. yela kadang2 tgk polis or nurse boleh buat biznes ni pegang 5 figure income. Takkan la kita x boleh kan?
 
  • Istiqamah- Buat secara BERTERUSAN. Bukan hari ni buat, esok lusa tido. Bukan macam tu! From the day one i joined this bizz i NEVER STOP. Sebab i pk2 sape lah dalam dunia ni boleh bagi income sebanyak ini? Sape?? Tell me. So kalau i lambat seminit, orang lain akan cepat sesaat!

  • Rujuk Pemimpin- Biznes ni special, kita ade back up dari leaders yang cukup2 kuat, kalau sesat dipertengahan jalan kita cepat2 call pemimpin utk rujuk, sebab pemimpin dah lalui macam2 pengalaman dalam biznes ni.

  • Tuntut Ilmu- hai.. nak income RM10k, RM20k, RM40k tapi tak nak belajar dengan orang yang dah berjaya. proses menuntut ilmu sangat2 penting sebab kita x mempunyai ilmu yang secukupnya utk biznes ni.. kalau kita boleh amik diploma or degree selama 3-5 years kan utk ape? income 4 angka betul tak? tapi kita nak income 5 angka ni... rasa2 kena tak belajar?
 
  • Berdikari- yang ni penting, sebab tak selamanya kita kena bergantung harap pada masa orang lain, ingat ini biznes KITA. So masa kita lah yang tentukan ... anywhere and anytime. sebab tu bila dah ade ilmu senang je campak lah kat mana2 pun boleh hidup.

  • Attitude- Oh yang ni paling best! macam2 pe'el manusia... actually petua orang nak berjaya, kena ada positive attitude. jangan selalu buruk sangka dengan orang, dengki mendengki. Stay positive. Duduk dikalangan orang2 yang positive. Avoid jadi grumpy, pemarah or panas baran tak tentu pasal.

  • Take challenge- bila temui cabaran, jangan cepat terpeleot ok.. malahan teruskan usaha. dalam kehidupan kita tak lari daripada obstacles. jadikan ia sebagai pembakar semangat untuk kita terus mara ke hadapan!!!

  • No excuses- TIADA ALASAN. Kalau kita diberi task or ape2 je kena buat, jangan bagi ALASAN. Ingat kita nak buat duit, kita tak boleh buat alasan! Nak berjaya mesti sepak alasan ke tepi, letakkan matlamat di HADAPAN!

  • Patience- yupp untuk melakukan ape2 sahaja dalam dunia ni, perlukan kesabaran yang tinggi. I believe that. Tak kisah kalau kita temui pelbagai rintangan or cabaran, kita mesti bersabar.

  • Muhasabah Diri- bila ape yang kita inginkan tidak dapat, kita seharusnya muhasabah diri.. ape kesilapan aku? mana silapnye, jangan tahu nak salahkan orang lain! Cermin2 kan diri anda dulu. No body's perfect.

  • Team Work- Yes, in this nature of business we really need team work! Berkerja bersama2 pemimpin dan business partners. lagi mudah kerja ni. Prinsip tee-up, ABC banyak memainkan peranan.

Ok i hope this will help you guys out there! Saya sedia membantu! ;) 
 
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
 
 
:) Bukan susah nak senang... Amat senang nak susah...
 
Kita kena berusaha untuk mencapai kejayaan...
 
Kejayaan takkan datang pada kita jika kita tidak bertindak dan hanya duduk goyang kaki sahaja... 

So, mari kita mulakan perjalanan kita untuk menjadi orang cemerlang, gemilang dan terbilang sekarang... :)


Sila hubungi saya untuk tahu lebih lanjut pasal business Premium Beautiful ni..


Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...