Wednesday, 4 July 2012

Ada apa dengan PARIS?

Musim summer tahun 2005 saya tak balik ke Malaysia...

Sebab Summer 2004 dah balik & Papa, Mama & adik-adik pun ada datang bulan October 2004 untuk majlis graduation saya...

Saya dan 2 orang kawan, Weda (kawan sekolej & serumah) dan Ben (kawan sekolej yang rupa-rupanya saudara dekat yang hanya diketahui semasa hari perkahwinan saya) nekad untuk berpacking sekitar Europe...

Pengalaman yang tidak mungkin dapat saya lupakan sepanjang hidup..

Weda, terima kasih sebab ajak aku pergi.. hehehe..

Kami pergi ke 3 negara... Trip selama 13 hari 12 malam.. Kami tidur hanya di hostel-hostel murah.. Ye la.. student.. nama pun backpacking...

Bermula dengan Porto & Lisbon di Portugal, Madrid, Seville, Granada & Barcelona di Spain dan perhentian terakhir, Paris, France.

Hari ni nak cerita pasal PARIS...

Ada apa dengan PARIS??

Kota cinta??

Malangnya semasa di sana tak dapat nak bercinta-cinta.. Sebab pergi dengan kawan perempuan.. Sorry Ben... aku tau ko dah cuba sedaya upaya untuk membuatkan suasana romantik.. hahaha..

Memang teringin sangat nak ke sana dengan Hairil... berpimpin tangan dalam udara sejuk (kalau pergi bukan masa summerla) di kota Paris...

Melihat Eiffel Tower buat pertama kalinya membuat saya 'gasp in awe'... hehehe.. jantung berdebar-debar...

Kalau ada rezeki, tentu tentunya saya nak ke sana lagi...

Pergi dengan suami dan anak-anak... insyaAllah...

Since Hai-O Marketing dah open FREE 5 STAR TRIP ke LONDON & PARIS tahun depan, marilah kita bekerja keras untuk qualify...

Kepada yang dah berkahwin, boleh bawak suami lagi.. honeymoon sama2 jom!!

 Sape nak join sama-sama, jom hubungi saya SEGERA!! Anda tak nak peluang terlepas kan??

So, enjoy lah gambar tak seberapa dari kamera saya sendiri di bawah ni..

Banyak lagi tempat-tempat yang tak sempat pergi semasa di sana...

Please ignore the one yang hanya bertopi menutup rambut itu... hehehe..


Academie Nationale de Musique

Arch de Triomphe

Me & Benji at Arch de Triomphe

Assemble Nasionale Hall

Eiffel Tower - I'm in LOVE...

View from the top of Eiffel Tower.. Amazing...

Shopping heaven... Galeries LaFayette.. Tak masuk pun.. takde budget...


Moulin Rouge...

Musee du Louvre entrance...

Musee du Louvre - where Monalisa painting is kept...

Notre Dame Cathedral..

Unique clock tower..

ps: Hubungi saya segera ya...

Irda Adillasafwati Idris

019 280 2631


Sekian. Terima kasih...

No comments:

Post a Comment