Tuesday, 3 July 2012

Confinement with Premium Beautiful Corset

Well, baru-baru ni banyak juga ibu-ibu yang baru bersalin dan bakal-bakal ibu yang bertanya pasal Premium Beautiful Corset dan kebaikannya semasa berpantang...

Kenapa kita kena pakai bengkung?

Ibu-ibu lepas bersalin kena pakai bengkung untuk betulkan balik kedudukan rahim, untuk mengempiskan balik perut dan mengembalikan bentuk badan kepada bentuk asal.

Masa saya berpantang dulu, selepas sebulan baru Kakak Urut tu berani pakaikan bengkung tradisional tu kat saya.. Ye la, bersalin c-sect (operation) la katakan..

Adoilaaa.. punyalah seksa.. dah la tak selesa, susah nak gerak pulak tu... nak jalan pun susah.. kena tengok baby 2 orang pulak tu.. dahlah saya sorang-sorang je kat rumah masa siang hari.. kadang-kadang, sebab susah sangat nak bergerak, bila Akak urut tu dah balik dan anak menangis, memang saya terpaksa tanggalkan bengkung tu... (alamak terpecah rahsia... heheh..) Alangkah baiknya kalau ada orang yang memperkenalkan pada saya Premium Beautiful Corset ni semasa saya mengandung dulu...




So, since sekarang ni saya pun pakai Premium Beautiful Corset ni, saya nak sharelah dengan kawan-kawan semua... kalaulah diberi peluang untuk nmemilih di antara Premium Beautiful Corset dan Bengkung Tradisional, CONFIRM saya akan pilih untuk menggunakan Premium Beautiful Corset semasa berpantang dahulu..

Ia bukan sahaja boleh betulkan balik kedudukan rahim, kempiskan balik perut dan mengembalikan bentuk badan kepada bentuk asal, tetapi LEBIH MUDAH UNTUK DIPAKAI dan juga AMAT SELESA. Dengan memakai Premium Beautiful Corset ni, anda boleh pergi ke tandas bila-bila masa sahaja. Anda juga boleh MENYUSUKAN ANAK DENGAN MUDAH dan merasa SENANG UNTUK BERGERAK.


Dengan memakai Premium Beautiful Corset juga, perut dan rahim akan rasa lebih kemas dan kejap serta tidak bergoyang-goyang ketika berjalan. Ini juga elok untuk mereka yang melahirkan melalui C-sect kerana luka jahitan anda akan terletak dan tidak akan sakit semasa berjalan. Dalam masa yang singkat anda akan mendapat semula bentuk badan asal anda dan rahim anda akan kecut dengan cepat dan kembali pada kedudukan yang betul.


Selain itu, dengan memakai Premium Beautiful Corset secara konsisten, kesan-kesan stretchmark dan selulit akan berkurangan dan hilang, insyaAllah.. anda akan kagum dengan hasilnya... 


Selain daripada untuk kecantikan, dari segi kesihatan pula, dengan memakai Premium Beautiful Corset peredaran darah akan lebih lancar. Dengan itu darah-darah kotor/nifas akan cepat keluar dan sembelit juga akan berkurangan. Premium Beautiful Corset juga boleh membantu untuk menyeimbangkan hormon-hormon contohnya Estrogen dan Progesteron di dalam badan. Selain itu, kepada mereka yang sedang menyusukan anak atau yang mahu menyusukan anak anda, pemakaian Premium Beautiful Corset ini boleh membantu meningkatkan penghasilan susu badan..


Ok.. to recap...

Secara ringkasnya pemakaian Premium Beautiful Corset semasa berpantang dapat membantu anda:

  1. Menyengkak rahim anda daripada jatuh
  2. Mengecut dan mengemaskan semula rahim yang kembang semasa proses mengandung
  3. Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
  4. Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa dari rahim dengan menggantikan proses bertanggas secara tradisional
  5. Mengelakkan sembelit serta melancarkan proses pembuangan air besar
  6. Memperbanyakkan dan melancarkan pengeluaran susu badan
  7. Mengeluarkan angin dalam badan
  8. Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
  9. Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin
  10. Menghilangkan selulit/stretchmark yang berlaku apabila lapisan dermis terkoyak akibat perkembangan perut dan anggota badan lain semasa hamil
  11. Menyegarkan badan yang lesu dan letih sepanjang proses melahirkan bayi
  12. Merawat luka-luka di dalam/luar rahim
  13. Menaikkan metabolisme badan dan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat
  14. Menghangatkan badan dan tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param dan pilis
  15. Wanita bersalin ceasarian (c-sect/operation) amat digalakkan memakai Premium Beautiful Corset untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan  buncit di bawah perut (kerana tidak boleh bertungku, berurut dan memakai ubat di bahagian perut)
  16. Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya dengan menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progesteron.


Wahhh banyak juga masalah-masalah yang insyaAllah boleh diselesaikan dengan penggunaan Premium Beautiful Corset ini secara konsisten...

Jadi apa tunggu lagi, ibu-ibu dan bakal-bakal ibu..

marilah bertukar daripada

Bengkung Tradisional

kepada


 

Anda pasti tidak akan menyesal..
 



Untuk mendapatkan set Premium Beautiful anda, sila hubungi saya.. Jangan risau, saya boleh ke rumah anda jika anda tak boleh keluar rumah semasa berpantang... :)

Irda Adillasafwati Idris

019 280 2631































No comments:

Post a Comment