Tuesday, 3 July 2012

RHB Easy vs. Ansuran Bulanan

Ramai yang bertanya kepada saya jika saya terima ansuran bulanan.

Ya, saya terima. Tapi maksimum 6 bulan sahaja!

Anda tau tak yang anda boleh jimat lebih banyak bila anda membayar menggunakan RHB Easy daripada membayar menggunakan Cash Installment dengan saya?

Mari saya terangkan tentang RHB Easy & macam mana nak apply...

Apakah RHB Easy?

RHB Easy menyediakan loan express bermula dari RM2,000.

Tidak memerlukan sebarang dokumen kecuali MyKad.

Pengesahan serta merta dan wang tunai akan diberikan dalam tempoh 10 minit.

Pinjaman Peribadi yang fleksibel dari RM2,000 ke RM50,000.

Ansuran bulanan yang rendah hanya dari RM60 sebulan.

Tempoh bayaran yang fleksibel sehingga 5 tahun (60 bulan).

Macam mana nak apply?

Senang je.. Bawa MyKad anda dan pergi ke cawangan RHB Easy anda yang terdekat.
Sila tengok jadual pembayaran di bawah:


 



Ok, sekarang kita buat kira-kira simple untuk membandingkan RHB Easy vs Ansuran Bulanan:
                                                                     

Cash Installment
RHB Easy
Monthly payment
Minimum RM400/month
Minimum RM60/month
Repayment terms
6 months only
12 to 60 months
Premium Beautiful Full Set
Market Price
-         Small sets
-         Large sets


RM2,400
RM2,600


RM2,400
RM2,600
Discounts
None
From RM200 to RM400 (depending on promotion)
Free Gifts
None
Yes


Nampak tak penjimatannya?

Sebab tu saya galakkan anda untuk menggunakan RHB Easy Loan/Cash untuk mendapat discount dan free gifts!!

I am trying my best to ensure that my customers are satisfied & help you save! :)

Locate the nearest RHB Easy Outlet here:
http://www.rhb.com.my/personal_assistance/locator/locator_lite.html




Harap entry ni dapat membantu....

Anda anda sebarang pertanyaan?

Sila hubungi,
Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631


Update as at 6 Sept 2013:

Wah wah.. ramai betul yang telefon saya bila mereka baca entry ni.. Terutamanya masa bulan puasa & raya hari tu.. Ish ish ish.. bukan untuk tanya pasal business atau produk ya kawan-kawan.. tapi untuk tanya pasal Easy RHB Loan.. hehehe.. 


Sorry la ya.. saya ni bukan agent Easy RHB.. Jadi janganlah telefon saya untuk tau pasal loan.. sedih sangat bila orang-orang kita ni lah yang ramai tanya macam mana nak buat personal loan.. bukan nak memburukkan mereka.. sebab saya sendiri pun pernah juga berada dalam keadaan tersebut.. 


Tapi bila pikir-pikir balik, kenapa dalam 10 orang yang call tu, sorang je bangsa lain.. yang lain tu mesti MELAYU.. ekonomi masyarakat kita ni teruk sangat ke? Gaji sikit? Komitmen banyak? Kos sara hidup meningkat? Boros? apa sebab nya? 


Saya nak menyeru kepada semua.. Mari kita cuba tambah pendapatan kita.. 9/10 dari sumber rezeki adalah dari berniaga.. Mari kita buat.. Kalau kaum lain boleh buat, nape kita tak boleh? 


"haaa.. ni mesti nak suruh masuk bisnes dia la ni".. bukan.. buatlah bisnes apa pun.. sekecil mana pun asalkan kita nak ubah hidup kita kepada hidup yang lebih baik dan berkualiti.. Kesian kat anak-anak kita.. keluarga kita.. Katalah kita meninggal dunia, takkan kita nak tinggalkan hutang-hutang kita untuk anak-bini bayar ye tak? 


Maaf kalau ada yang terasa.. saya sekadar mengingatkan.. saya pun berhutang dan tahu macamana peritnya nak membayar hutang piutang.. lagi-lagi sejak tak bekerja makan gaji ni.. 


Wassalam..


#Rambling on a Friday morning.. 




1 comment:

  1. salam?
    nak tanya skit
    sy x penah buat apa2 loan bank setakat ni dan tiada sebarang hutang pada mana-mana bank.
    tapi sy cadangkan nak buat loan dgn rhb-easy ni sebanyak 30k hingga 50k
    yang menjadi tanda tanyanya ni
    boleh luluskah jika sy:
    -bekerja sendiri dan mempunyai bank stetment tiap2 bulan lebih kurang 4.500 hingga 5k
    -tiada kad kredit
    -tiada penyata epf
    -tiada lesen peniagaan sbb sy kerja sepenuh masa dirumah hampir 3 tahun.

    email sy ye utk jawapan
    zack_arjunaATyahooDOTcom
    terima kasih

    ReplyDelete