Tuesday, 10 July 2012

Ronda-ronda Kuala Terengganu

Hairil yang juga merangkap suami saya kena outstation ke Kuala Terengganu atas urusan kerja..

Since dia kena tidur sana satu malam dan kena drive sorang-sorang pergi balik, saya dan anak-anak pun ikut lah dia...

Dah alang-alang masuk weekend, kami pun tambah satu malam lagi.. 

Khamis, 28 Jun 2012 kami bertolak dari KL pukul 7.30 pagi..

 Biasalah kalau travel dengan budak-budak, banyak kali kena stop.. 

Nak makan lah, nak minum lah, nak buat susu lah, nak pergi toilet la, isi minyak la.. hai  macam-macam..

Sampai Kuala Terengganu dalam pukul 1.30pm. 

Pergi ke site Hairil dulu untuk hantar barang-barang..

Then lunch dgn colleague Hairil & check in Hotel..  

Kami stay kat Grand Continental Hotel, Kuala Terengganu...

Lepas check in, Hairil pergi kerja... hmmm apa lagi, mandikan anak-anak, bagi susu pastu tidurkan terus... sampai petang dorang tidur...

Esoknya, Hairil keje lagi.. petang lepas keje baru nak pegi jalan-jalan..

Me & anak-anak memang duduk hotel je la... Adoi.. semua dorang nak usik... TV, telefon, kettle, fridge sume nak main.. poning poning... 

The last day, Saturday (30 June 2012) kul 12 kitorang check out.. Terus shoot ke Kuantan jumpa kawan sekolah menengah yang dah lama tak jumpa.. Dia baru lepas habis pantang.. alang-alang tengok anak dia sekali...

Itu ajelah cerita semasa di Kuala Terengganu.. memang tak berjalan banyak sebab pergi nak meneman Hairil je pon.. hahaha...

Gambar-gambar kat bawah ni masa jalan-jalan hari kedua tu... Enjoy the pictures...


Haiqal & Iman getting ready to jalan-jalan...


Singgah di Waterfront, Kuala Terengganu...              

Main jongkang-jongket dulu...

Bagus anak Mommy... tunggu turn sebelum naik tangga...

Happily playing dalam terowong..

Papa teman Iman main gelongsor...

Iman lagi.. main gelongsor...

Haiqal pulak... takut-takut nak turun gelongsor...

Haiqal dalam terowong...

Lepas terowong, nak pergi ke slides pulak...

Iman & Papa main swing...


Felda Residence Kuala Terengganu view from Waterfront...

The monumen of Kuala Terengganu...


Masjid Kristal, one of the landmark of Kuala Terengganu...


Masjid Kristal secara dekat...

No comments:

Post a Comment