Tuesday, 14 August 2012

Hari 'Mengemas' Sedunia...

Hmmm anak hai anak...

Saya suka tengok anak-anak saya masa sedang tidur.. 

Muka diorang suci je... Lena je tidur...

Selalu time-time ni lah yang akan rasa menyesal sangat kalau sebelum diorang tidur tu ada marah diorang ke, cubit ke, pukul-pukul manja ke.. 

Macam gambar kat bawah ni... 



Iman Nuralisha Hani



Haiqal Qalif Irfan


Tapi la kan.. bila bangun aje.. tengok mood diorang...

Kalau mood diorang tengah baik aka mood tak nak main-main sangat.. or mood just nak duduk2 tengok tv or mood nak tengok Upin Ipin or main game kat tablet.. ok lah...

Tapi kalau hari tu mood diorang cam tengah nak mencuba sesuatu yang baru..tak nak duduk diam-diam, terlebih rajin or tengah banyak akal.. makanya adalah nanti tsunami yang akan melanda rumah... contohnya main bedak habis satu bilik putih macam salji.. aksi mandi-manda adik-beradik dua orang dalam bilik air.. Lepas tu confirm la kena kejar satu rumah dengan Mommy or Yuni kan...

Hmm.. mari kita lihat satu contoh... Aksi ni Haiqal & Iman kata "Mommy, Iman kemas bilik.." "Mommy, Haiqal lipat baju".. Hasilnya... Jeng jeng jeng...

"

"

"

"

"

"

"


Aksi mengemas dua beradik... Habis barang-barang, baju-baju dorang lambak kan atas lantai... Adoi laa.. Pening kepala weii... Pastu muka Haiqal selamba je.. Ye lah.. mengemas la katakan...


Habis ribut taufan melanda bilik ku... Adoi la... Siapa nak kemas balik ni Haiqal & Iman??


Hai.. itu lah dia.. takpe la.. Nama pun budak-budak.. Umur baru 2 tahun 5 bulan.. Apa lah yang diorang faham ye tak.. 

Apa-apa pun, Mommy sayang jugak anak-anak Mommy ni... 

Sape tak sayang anak ooiii.. Dah la bukan senang nak dapat... Lepas 2 tahun kitorang kahwin baru pregnant... Intan permata hati saya mereka ni... 

Nanti-nanti saya update lagi pasal Iman & Haiqal ya...

Happy reading...

No comments:

Post a Comment