Thursday, 27 December 2012

Opening of New GLAM - Kenduri 14.12.2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Awal Disember lalu, GLAM telah ditutup selama 2 minggu untuk proses pemindahan ke bangunan baru dan proses renovation. Proses ini telah disempurnakan oleh 2 orang kuat GLAM iaitu CDM Razali Zain & juga CDM Syukran (suami CDM Maisarah Ibrahim).. 

Jadi, pada 14 Disember lepas, CDM Razali Zain telah membuka GLAM yang baru kepada semua dengan kenduri doa selamat dan juga Majlis Anugerah untuk awards achievers November 2012. Alhamdulillah.. GLAM yang baru ni sangat-sangat selesa.. lebih besar daripada GLAM dulu.. lebih ramai yang boleh datang ke kelas lepas ni.. in shaa Allah sebab lebih selesa..

Jom kita tengok gambar masa kenduri dan juga majlis anugerah...



Pintu masuk GLAM yang professional sangat.. I like...


Green Leaders Group signage in front of GLAM..


Antara yang datang semasa majlis doa selamat dan bacaan Yassin.. Selesai majlis doa selamat, solat Isyak berjemaah pula bersama-sama..

CDM Hanis Haizi & CDM Naa Kamaruddin watching over the GLAM members.. 

Ni part yang best malam tu.. hehe.. masa makan... Nasi Kerabu yang sangat sedap, mihun goreng, ayam goreng dan macam-macam lagi.. memang terbaik sangat..

Sementara nak tunggu semua orang habis makan, tayangan video-video clip ditayangkan.. termasuk video clip GLAM NIGHT yang terbaru.. tersenyum saya sampai telinga melihat video clip tu..

Penuh class malam tu.. Semua orang tak sabar nak tengok dengan mata dan kepala sendiri keadaan GLAM yang baru..

Seat semua penuh.. ada yang kena duduk kat bawah carpet juga bersila.. tapi takde masalah sebab suasana di GLAM sangat selesa.. Aircond disediakan.. Sejuk sangat..


Selesai semua orang menikmati hidangan yang disediakan, CDM Naa Kamaruddin yang bertindak sebagai pengacara pada malam itu memulakan kelas. Malam ini adalah sambutan untuk 100G Awards dan sambutan untuk CDM baru.

Antara achievers untuk 100G awards ie RM100,000 sales in a month.. Setiap rakan kongsi yang berjaya mendapat 100G awards akan menerima pouch dari Emilio Pucci..

Seterusnya CDM Hanis Haizi memperkenalkan CDM terbaru di GLAM iaitu CDM Nurul 'Aini..

Inilah dia CDM Nurul 'Aini.. Rakan kongsi kepada CDM Maisarah Ibrahim.. Dulu buat business part time.. Berkerja di TESCO Malaysia sebagai orang yang in charge di bahagian mencari tempat untuk pembukaan Tesco baru. CDM Nurul 'Aini kata walaupun banyak benefit yang dia dapat di tempat kerja seperti handphone dan lain-lain, beliau nekad untuk membuat business Premium Beautiful ini secara full time bila pendapatan bulanan melalui business ini dah makin banyak daripada pendapatan kerja hakiki.. Sekarang beliau menggenggam bonus 5 angka gemok-gemok setiap bulan.. berkali-kali ganda daripada gaji di Tesco dahulu..

CDM Hanis Haizi menyerahkan hadiah beg tangan PRADA kepada CDM Nurul 'Aini yang beliau beli semasa trip ke Milan baru-baru ini..

Seperti apa yang diceritakan CDM Nurul 'Aini.. bukan mudah untuk berjaya tetapi kejayaan itu bukan mustahil.. Banyak dugaan yang terpaksa beliau tempu tetapi dugaan itulah yang mengajar beliau untuk jadi lebih kuat dari hari ke hari.. Apa yang penting kita perlu konsisten dan jangan putus asa..

Antara rakan-rakan kongsi CDM Nurul 'Aini..

Sesi memotong kek CDM beramai-ramai.. Seperti biasa selesai majlis award, kami ada O-group session bersama CDM masing-masing.

Me and Nadhirah Sidek.. Thank you Nadh sebab tolong I hantar I balik malam tu..


Lastly, gambar saya dengan Cik Cida.. tak sempat nak tangkap gambar dengan yang lain-lain malam tu..


Last but note least, terima kasih banyak-banyak kepada semua mentor-mentor di GLAM kerana menyediakan fasiliti yang canggih dan selesa untuk kami rakan-rakan kongsi menuntut ilmu bersama-sama dalam suasana yang sangat selesa..

So amatlah rugi kita sebagai rakan kongsi tidak menggunakan platform yang telah disediakan oleh mentor-mentor kita dengan sebaik mungkin... peringatan kepada diri sendiri.. Jangan miss class ye...


Stay calm 
&
Keep on GLAM..


Wanna join us? Give me a buzz ya...


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

No comments:

Post a Comment