Friday, 5 April 2013

GLAMpreneurs in London you all!!

Seronok betul tengok gambar-gambar dan mendengar pengalaman GLAMpreneurs yang pergi ke LONDON & PARIS pada 8-18 March hari tu..

Walau pun saya sendiri pernah sampai ke LONDON & PARIS masa zaman belajar dulu, tapi pengalaman kami berbeza..

Saya pergi sebagai seorang student yang mempunyai budget yang limited. Ingat lagi pada December 2003, saya naik kapal terbang seorang diri dari Dublin ke London untuk berjumpa dengan seorang kawan yang kali terakhir ditemui pada tahun 1995. Saya bernasib baik kerana Ain (kawan saya satu sekolah semasa di Tingkatan 1 di SMAKL) memang ada plan untuk berjalan sekitar United Kingdom masa tu. Dari London, Ain jemput saya di airport dan kemudian kami naik train sama-sama ke rumah Ain di Portsmouth. Teman serumah Ain dan kawan-kawan Ain yang lain melayan saya dengan sangat baik.





Kami sempat ke Manchester, Bicester Village, Oxford, London dan beberapa tempat lagi. Kami tumpang bermalam di rumah kawan-kawan Ain. Di London pula kami bermalam di bilik kawan Ain di asrama MARA. Save budget.. heheh.. Walaupun budget holiday, tapi saya tetap seronok dan takkan lupakan pengalaman tersebut..

Bezanya dengan GLAMpreneurs, mereka tinggal di Holiday Inn London.. Makan dan tour semua disediakan oleh Hai-O Marketing.. Tinggal duit shopping sahaja yang perlu di bawa.. Best kan? Yang paling best sebab pergi sama-sama dengan kawan-kawan business yang dah jadi macam adik-beradik dan satu kepala.. Memang havoc!! Orang-orang kat sana pun pelik je tengok bila GLAMpreneurs ni semua ceria dan sentiasa enjoy di mana sahaja mereka berada..

Enjoy the GLAMpreneurs pictures and video in London below.. I will update their holiday in Paris next..

GLAMpreneurs Video in London!




Bersama-sama Beautiful Circles team di KLIA sebelum mereka berlepas ke London


With other GLAMpreneurs di KLIA



Bergambar di London Eye


Big Ben as the background

Wanita-wanita berjaya di GLAM

Turn suami-suami pula yang bergambar

GLAMpreneurs.. happily singing and camwhoring.. seronok kan..

Couples at Royal Albert Hall.. Bestnya berjalan sama-sama suami isteri.. Macam honeymoon lagi sekali la kan...

Aktiviti melompat di Kensington Park

Aktiviti wajib.. SHOPPING!!.. This is Bicester Village..

Ok... teruja sangat tengok gambar dan video GLAMpreneurs berjimba di London..

Siapa yang tak seronok kalau semua disupport.. dari makan, ke hotel, ke tour, ke ticket flight semua ditanggung beres.. bukan ditanggung sahaja, malah semuanya 5 bintang.. kira VIP trip la ni.. tinggal nak bawa duit shopping sahaja.. memang berbeza dengan pengalaman saya berbackpacking masa zaman student dulu..


Ok.. enough for today.. Nanti saya sambung pula untuk entry PARIS.. 

Stay tune..


ps: Siapa nak rasa pengalaman bercuti macam GLAMpreneurs, boleh contact saya ya.. insyaAllah kita boleh pergi next trip sama-sama pulak..


 *Thank you to Cik Cida & Zul for the pictures!

Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

No comments:

Post a Comment