Tuesday, 25 June 2013

BIOZONE CAR STERILIZER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..

Seperti yang semua tahu sekarang ni cuaca di Malaysia terutama di Semenanjung adalah sangat teruk. Banyak sekolah telah ditutup dan beberapa kawasan di selatan Semenanjung Negara telah diisytiharkan darurat dek kerana jerebu.

Setiap hari, ramai antara kita yang menghabiskan masa sekurang-kurangnya 2 jam dalam kereta. Sejam untuk ke pejabat di pagi hari dan lagi sejam dihabiskan semasa dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerja. Ini disebabkan oleh jarak dari rumah ke pejabat yang agak jauh atau pun faktor traffic jam yang tidak dapat dielakkan untuk masuk ke ibu kota.

Dengan keadaan cuaca sekarang yang tidak menentu, di tambah pula dengan jerebu yang teruk melanda Malaysia disebabkan kebakaran hutan di Sumatera, Indonesia, kualiti udara di luar rumah atau di dalam kenderaan telah merosot. Pelbagai penyakit respiratori dan juga penyakit kulit seperti sesak nafas, asthma, selsema, batuk dan eczema telah meningkat dengan mendadak. 

Hai-O Marketing Sdn. Bhd. telah memperkenalkan sebuah produk BIOZONE CAR STERILIZER yang dapat membantu meningkatkan kualiti udara di dalam kenderaan anda. 


BIOZONE CAR STERILIZER


Sistem purifikasi udara BIOZONE Car Sterilizer ini menggunakan teknologi “cold plasma” yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3). Ozon dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC (volatile organic compounds) yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Setelah ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar, ia akan kembali menjadi oksigen (O2) menjadikan kereta anda segar. Ia ringan, mesra alam, selamat dan mudah digunakan.


Apakah itu ozon? Adakah ia selamat?

Lapisan ozon merupakan satu lapisan yang berjarak kira-kira 20-30km dari bumi. Fungsi utamanya ialah menyerap sinaran ultra ungu serta melindungi manusia dan tumbuh-tumbuhan daripada sinaran ultra ungu kerana ozon mempunyai fungsi yang amat berkesan dalam membasmi bakteria, dan menghalang bakteria daripada membiak. Kuantiti ozon di dalam udara ialah kira-kira 0.01-0.04 ppm. US FDA menetapkan tahap maksimum ozon yang dibenarkan adalah 0.05 ppm di mana pembebasan ozon oleh BIOZONE Car Sterilizer adalah kurang daripada 0.03 ppm, maka ia adalah selamat untuk digunakan.


Berapa lamakah BIOZONE Car Sterilizer boleh bertahan?

BIOZONE Car Sterilizer boleh digunakan selama 3 tahun sekiranya ia digunakan setiap hari.


Bagaimanakah BIOZONE Car Sterilizer memperbaiki kualiti udara dalam kereta?

Ozon yang dihasilkan oleh BIOZONE Car Sterilizer dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar menjadi oksigen (O2), menyediakan kereta anda bagaikan kesegaran dalam hutan.


Mengapakah kita perlu menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam kereta?

Kereta mempunyai ruang yang tertutup, maka VOC seperti formaldehid, benzena dan ammonia akan menghasilkan bakteria dan hama dalam keadaan suhu dan kelembapan yang bersesuaian dengannya di mana ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Mereka yang berada dalam keadaan sebegini mudah berasa pening kepala, keletihan dan mual, malah dalam jangka masa yang panjang, mereka mudah menghidapi penyakit pernafasan seperti tonsilitis, bronkitis, pneumonia dan sebagainya. Hal ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Pada masa yang sama, Staphylococcus aureus yang dijumpai di dalam kebanyakan kereta akan menghasilkan bau ganjil, debu dan kotoran turut mempengaruhi fungsi pendingin kereta, menyebabkan fungsi pendinginan dan pemanasan kurang berkesan. Oleh itu, BIOZONE Car Sterilizer diperlukan untuk membantu menyingkirkan kuman, meneutralisasikan gas-gas beracun dan menyingkirkan bau.


Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam rumah?

Tidak. BIOZONE Car Sterilizer direka khas berdasarkan ruangan dan kelengkapan dalam kereta. Soket dan kuantiti pembebasan ozon bagi BIOZONE Car Sterilizer juga direka khas berdasarkan kelengkapan dan ruangan kereta. Voltan di rumah yang terlalu besar akan menyebabkan BIOZONE Car Sterilizer terbakar. Selain itu, kuantiti dan liputan pembebasan ozon adalah terhad, maka ia tidak dapat memberikan kesan yang lengkap di rumah.



Kelebihan Produk:

- Menggunakan teknologi “cold plasma” Jepun yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3).
- Membasmi kuman yang boleh menyebabkan masalah pernafasan dengan berkesan, mencegah bakteria dan jangkitan virus.
- Menguraikan VOC dalam kereta misalnya formaldehid, benzena, ammonia, menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain.
- Membersih dan menyegarkan udara dalam kereta.
- Ringan, mudah alih dan mudah digunakan.
- Selamat, mesra alam dan tidak memerlukan penyelenggaraan. 



Cara Penggunaan:

Masukkan BIOZONE Car Sterilizer ke dalam soket pemetik api rokok dan ia akan dihidupkan (dengan bulb yang menyala). Pasangkan pendingin udara untuk penyegaran udara yang berkesan.


Harga BIOZONE Car Sterilizer:

Harga Pasaran = RM175 


Harga Promosi dari Premium Beautiful by Irda Idris: 

1 Biozone Car Purifier : RM170 seunit
(tidak termasuk harga pos)

>3 unit Biozone Car Purifier : RM165 seunit
(termasuk harga pos)


Jom pakat-pakat dengan ahli keluarga atau kawan-kawan sekerja. Kalau kita yang dah dewasa ni pun boleh batuk dan sesak nafas, apa lagi anak-anak kita yang kecik-kecik tu lagi kan.. 

Lagi banyak anda beli, lagi banyak discount yang anda akan dapat.

ps: Lupa lak nak bagitau.. sape yang selalu kereta bau kasut ke, bau muntah baby ke, bau durian ke, bau lembab payung basah ke InsyaAllah boleh hilang dengan penggunaan Biozone Car Sterilizer ni.. Tak payah dah nak taruk daun pandan ke dalam kereta dah.. hehe.. :)



Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

No comments:

Post a Comment