Friday, 22 November 2013

5 Sebab Kenapa Orang Tak Kaya & Berjaya (Bahagian 5 / Terakhir)

Assalamualaikum semua..


Ok.. last post tentang 5 Sebab Orang Tidak Kaya dan Berjaya..


Sebab yang terakhir ialah:

~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=
Sebab #5 : Tidak Cukup Sabar dan Tiada Keazaman
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=

Untuk menamatkan apa juga perlumbaan, anda mesti memecut daripada garisan permulaan dan mengikut terus sehingga ke garisan penamat.


Ramai orang yang mencipta kegagalan mereka samada tidak bermula langsung atau tidak tamatkan, atau kedua-duanya sekali..


Untuk menjana kekayaan, berjaya dan hidup bahagia, anda mestilah mempunyai kesabaran dan keazaman untuk tiba ke garisan penamat. Anda bukan sahaja perlu bermula, tetapi mesti tabah mengharunginya semua.


Bunyinya mungkin sudah jelas, tetapi ianya masih menjadi punca kegagalan seseorang.


Sebab itulah jika anda sanggup menyertai 5% mereka yang tidak membuat 5 perkara tersebut, anda mempunyai peluang yang besar untuk menempa kejayaan dan kemewahan.


Ianya cukup mudah.. anda perlu membuat keputusan untuk tidak mengikut sebab-sebab orang gagal berjaya dan kaya untuk melihat perubahan pada hidup anda nanti.. Tetapi, jika tidak, seperti kebanyakkan orang lain, anda tetap akan seperti sekarang, sama seperti dahulu.


 Inilah masanya untuk anda membuat keputusan..
Jom ubah hidup kita untuk menjadi lebih baik..
Untuk memberi yang terbaik untuk ibu bapa, anak-anak dan keluarga kita.. 


Jika anda sedang mencari peluang untuk berubah, kami di GLAM ada jawapannya.


Hubungi saya untuk info lanjut..


Terima kasih.


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Wednesday, 20 November 2013

5 Sebab Kenapa Orang Tak Kaya & Berjaya (Bahagian 4)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Ok.. Bahagian ke 4 untuk Sebab-sebab Kenapa Orang Tak Kaya dan Berjaya...


~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=
Sebab #4 : Tidak Faham atau Tidak Gunakan Sistem Menjana Duit
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=


Sistem buat duit ialah sesuatu aktiviti yang boleh buat duit untuk anda tanpa perlu bekerja. Dengan perkataan lain, ianya satu sistem yang buat duit secara automatik.


Aset yang sebenar hanyalah satu sistem atau yang berkait dengannya.


Selepas anda mencipta atau menggunakan satu sistem buat duit, tiada had berapa banyak duit yang anda boleh perolehi.


Dengan menjadi pakar kepada sistem duit akan membawa kekayaan dan kejayaan di luar dugaan anda. 



Ok.. stay tuned untuk Sebab yang terakhir dalam pos yang seterusnya..


Terima kasih..


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Monday, 18 November 2013

5 Sebab Kenapa Orang Tak Kaya & Berjaya (Bahagian 3)

Assalamualaikum & salam sejahtera readers sekalian...

Bersambung dari pos yang lepas.. ie Sebab #2 Kenapa Orang Tak Kaya & Berjaya.. 

So, bila anda mempunyai wang yang banyak MASUK daripada aset yang sebenar daripada wang yang KELUAR untuk membayar liabiliti, anda akan bebas dari segi kewangan...

Hanya terdapat satu cara untuk anda lakukannya. Dan ianya membawa kita kepada...

~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~
Sebab #3 : Fokus kepada Pendapatan Aktif daripada Pendapatan Pasif
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~

Salah seorang jutawan yang dikenali oleh Tuan Rahman Basri pernah memberi nasihat kepadanya dengan selamba. Beliau berkata "Jika anda tidak buat duit semasa tidur, anda tidak akan kaya dan berjaya."

Pendapatan aktif adalah gaji yang anda dapat daripada bekerja. Anda bekerja sejam dan anda mendapat bayaran untuk masa sejam yang anda bekerja dan itu sahaja.

Pendapatan pasif ialah anda bekerja sekali sahaja tetapi terus mendapat bayaran tanpa putus daripada kerja yang tidak lagi anda lakukan.

Dengan membuat pelaburan atau mencipta aset sebenar yang memberikan pendapatan pasif kepada anda adalah tiket untuk anda menuju kekayaan dan kejayaan.

Soalan berikutnya mungkin apakah contoh-contoh pekerjaan atau bidang yang boleh menjana pendapatan pasif? Antaranya ialah:

1. Aliran duit masuk dariapada hartanah seperti duit sewa rumah
2. Bonus untuk pelaburan yang anda laburkan.
3. Menjadi penulis buku, lirik atau penggubah lagu dengan mendapat royalti dengan setiap jualan.
4. Menyertai perniagaan network marketing dan membina rangkaian perniagaan anda bersama rakan kongsi


Ok.. tunggu pos seterusnya untuk sebab ke 4 ya.. 

Tungguuuuu..


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Friday, 15 November 2013

5 Sebab Kenapa Orang Tak Kaya & Berjaya (Bahagian 2)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua..


Seperti yang saya janjikan dalam pos yang lepas, saya akan berkongsi dengan anda semua 5 sebab mengapa orang tak kaya & berjaya..


Jadi, mari kita tengok sebab yang ke 2..


~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~
Sebab #2 : Ilmu Kewangan Yang Teruk
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~


Kunci kekayaan terletak kepada pemahaman tentang aset dan liabiliti.


Perbezaannya saya ringkaskan disini:

Aset adalah sesuatu yang masukkan duit ke poket anda.

Hutang pula ialah sesuatu yang keluarkan duit dari poket anda.

Aset : Wang masuk
Liabiliti : Wang keluar


Ramai orang yang berfikir bahawa rumah, kereta dan harta benda adalah aset mereka.


Tetapi, yang sebenarnya ialah hampir semuanya menyebabkan anda keluarkan wang dari poket anda. 

Rumah, kereta dan harta benda MAHUKAN WANG daripada anda. Ia tidak MEMBERIKAN WANG kepada anda.


Oleh itu, daripada definisi di atas, semuanya itu adalah liabiliti = HUTANG!


Bila anda mempunyai wang yang banyak MASUK daripada aset yang sebenar daripada wang yang KELUAR untuk membayar liabiliti, anda akan bebas dari segi kewangan.


Hanya terdapat satu cara untuk anda BEBAS DARI SEGI KEWANGAN.. dan ianya membawa kita kepada SEBAB yang ke 3. 


Saya akan ceritakan tentang Sebab ke 3 dalam post yang seterusnya..


Jangan lupa teruskan membaca tau!


Terima kasih...


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Thursday, 14 November 2013

PROMOSI ISTIMEWA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET - CUTI HUJUNG TAHUN!!

Assalamualaikum & hello kepada semua pembaca Blog saya..

Pengumuman Pengumuman!!

Kepada kakak-kakak dan adik-adik yang teringin nak pakai Premium Beautiful Corset, sekarang saya ada buat PROMOSI ISTIMEWA bersempena dengan cuti sekolah yang hujung tahun ni.. 




Yelah.. ramai yang akan naik pelamin kan masa cuti sekolah.. Jadi, jom jom jom rebut peluang untuk dapatkan harga istimewa untuk Premium Beautiful Corset..



Promosi ini cuma TERHAD KEPADA 20 0RANG PERTAMA tau kawan-kawan.. First Come First Serve ya..


So, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan PROMOSI ISTIMEWA ni!



Untuk pengetahuan semua, Premium Beautiful Corset adalah pakaian dalam wanita yang direka khusus untuk pelangsingan dan kesihatan.

Korset jenama norbor satu ini telah diiktiraf sebagai produk Superbrand yang diperbuat daripada bahan yang sangat berkualiti dan selesa dipakai sehingga dijamin kualitinya sepanjang hayat. 

Jadi kalau koyak ke, rosak ke, anda boleh hantar repair secara PERCUMA.. Untungkan?!!

Premium Beautiful Corset ada 3 helai dalam satu set:

1) Long Bra



  • Mengelakkan bengkak susu
  • Mengelakkan payudara berdarah
  • Menyokong payudara besar
  • Menggalakkan pertumbuhan payudara kecil
  • Merangsang pengeluaran susu ibu
  • Mengelakkan gastrik


2) Waist Nipper



  • Menyokong tulang belakang
  • Memecahkan batu karang kecil
  • Mengelakkan dan mengempiskan perut buncit
  • Menghilangkan strecthmark
  • Membentuk pinggang
  • Boleh digunakan untuk membalut bayi baru lahir untuk mengelakkan demam kuning


3) Long Girdle



  • Menyokong rahim selepas melahirkan anak
  • Menstabilkan hormon
  • Mencantikkan punggung
  • Mengurangkan keputihan
  • Mengurangkan senggugut







Anda ada masalah seperti di atas?

Kalau ada, lagi lah kena dapatkan Premium Beautiful Corset ni..

Takkan nak tunggu Encik Suami complain atau tegur pasal Spare Tyre kat badan kita, baru nak terkial-kial mencari solution kan..

Tak perlu nak operation, tak perlu nak makan ubat bagai.. Bila pakai Premium Beautiful Corset ni, secara automatik kita akan makan dalam kadar yang bersesuaian, hence penurunan berat badan akan berlaku..

Tugas utama Premium Beautiful Corset ni adalah untuk mengalih lemak ke tempat yang sepatutnya.. InsyaAllah dengan penggunaan secara konsisten, badan kita akan kembali langsing..

Jadi, kepada kawan-kawan yang nak tahu lebih lanjut tentang Premium Beautiful Corset dan nak dapat HARGA PROMOSI ISTIMEWA ni, boleh SMS/Call/Whatsapp/Email saya ya.. Grab cepat-cepat PROMOTION ni tau!

Terima kasih!

Yours truly, 

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Wednesday, 13 November 2013

5 Sebab Kenapa Orang Tak Kaya & Berjaya (Bahagian 1)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..


Minggu ini saya akan dedahkan 5 sebab mengapa ramai orang tidak akan menjadi kaya dan berjaya dan bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka..


Tips ini saya perolehi daripada Tuan Rahman Basri, salah seorang jutawan internet di Malaysia..


Apabila anda tahu tentang rahsia ini dan buat apa yang mereka telah lakukan, anda akan menjadi seperti mereka. Sebaliknya, jika anda tidak faham dan buat apa yang mereka tidak lakukan, anda tidak akan kaya dan berjaya.

Konsepnya cukup mudah.. tapi itulah hakikatnya... 




Saya akan bahagi 5 sebab ini dalam 5 post yang berlainan. Jadi jangan lupa untuk baca setiap tips ya..



Berikut adalah 5 sebab mengapa ramai orang susah untuk menjadi kaya dan berjaya dan bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka!




~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~~=~
Sebab #1 : Menunggu Untuk Bermula
~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~~=~

Hampir semua orang tidak mahu menunggu untuk berjaya. Tetapi, pada masa yang sama, mereka sanggup menunggu untuk mula melangkah ke arah kejayaan.

Nampakkah masalahnya disini?

Lagi lama anda menunggu untuk bermula, lama lagi untuk Irda menjana wang, kejayaan dan gayahidup yang anda mahukan.


Ramai orang yang menunggu sehingga semuanya sempurna sebelum mereka bertindak. Oleh sebab itu, mereka tidak akan bergerak dan tidak akan mendapat ganjarannya.

Tiada perlumbaan yang akan dimenangi (atau diakhiri) oleh seseorang yang tidak melepasi garis permulaaan.


Jadi kesimpulannya ialah...

Jangan menunggu untuk bertindak!
Mulakan hari ini dengan melangkah ke arah kejayaan!


Sekian...


Tunggu sebab ke 2 di post berikutnya..

Terima kasih...


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
0192802631
irdaidris82@gmail.com

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...