Monday, 1 December 2014

MAJLIS ULANGTAHUN KE-22 HAI-O MARKETING SB

Assalamualaikum...

Apa khabar semua? Uish rasa cam dah lama tak mengupdate cerita-cerita peribadi..

Dok update pasal produk aje ye tak? 

Azam bulan December 2014 ni nak mengaktifkan diri semula bercerita tentang kami sekeluarga.. Ye la.. nak jadikan blog ni macam diari.. Supaya satu hari nanti, anak-anak ie Haiqal & Iman boleh baca balik blog ni dan ingat semula kisah-kisah kami sekeluarga..

Ok.. kita start dengan bercerita tentang event company yaa...

Pada 8 November 2014 telah berlangsung dengan gilang gemilang sambutan Majlis Ulangtahun ke-22 untuk Hai-O Marketing Sdn. Bhd.

Dah 22 tahun tau sayang2.. kalau anak dara 22 tahun dah boleh dah orang masuk meminang.. sebab dah matang kan.. tak banyak company dapat bertahan selama 22 tahun, so choose your company wisely ya sayang2..


Kami all ready untuk ke MUT 22.. 



Kalau masa Diamond Night setiap tahun, mereka-mereka yang bergelar Diamonds ie Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager & pemenang Tabung Kereta pada tahun tersebut akan diraikan, pada Majlis Ulangtahun Syarikat pula, CDM-CDM yang telah mencapai pangkat tertinggi dalam Hai-O pula akan diraikan.




Pada tahun 2014, seramai 32 orang CDM 2014 telah diraikan. Seronok tau tengok mereka diraikan dengan gilang gemilang.. Majlis pun dah macam Award Show.. setaraf la dengan AIM ke, Anugerah Bintang Popular ke.. serious saya cakap.. Kalau artis pakai cantik2 baju designer tu semua sponsor ok.. tapi kat MUT ni memang usahawan2 Hai-O guna duit poket sendiri tau.. tak de sponsor2..

Ok.. meh kita cerita ikut flow majlis..

Sebelum majlis start, kami dari Professional Intelligent Network (PIN) team berkumpul dulu sama-sama. Memang tak sah kalau masa event tak ambil2 gambar sama2.. hehehe..

 
Founder PIN - CDM Mursyida Mohsin & Bakal CDM Azizul Razman.. Walaupun sedang pregnant 8 bulan lebih sanggup juga hadir bersama-sama rakan2 kongsi.. kagum dengan semangat CDM Syida..

Bersama Mommy Syida tersayang.. muah2 


Group Picture PIN

Lagi.. sopan punye gambar..


Free style pula.. heheh.. 

Lepas tu masing-masing masuk hall sambil menunggu ketibaan VVIP. 



Bukan calang-calang orang tau yang merasmikan majlis ni. Majlis dirasmikan oleh YB Dato’ Seri Hasan Malek, Menteri di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan (KPDNKK). Dari dulu memang Hai-O mempunyai hubungan yang amat baik dengan KPDNKK. Sentiasa berusaha untuk mencapai tahap setara dengan peraturan dan standard yang diberikan KPDNKK. Sebab tu Hai-O pernah menerima anugerah Syarikat Beretika, Anugerah CSR dll daripada KPDNKK.




Bak kata YB Dato’ Seri, Hai O adalah antara 10 syarikat terbaik daripada 414 buah Syarikat Jualan Langsung & Anti Pyramid Scheme yang berdaftar di KPDNKK & sekarang Industri Jualan Langsung merupakan satu industri yang berkembang di Malaysia dan salah satu penyumbang besar kepada pendapatan kasar Negara.





YB Dato’ Seri juga berkata masa depan industri jualan langsung adalah cerah dan kini diceburi oleh ramai generasi muda dan golongan berpendapatan tinggi. Sektor jualan langsung juga tidak ketinggalan menggunapakai teknologi terkini sehingga ramai usahawan yang melakukannya secara sepenuh masa dan Berjaya menjana pendapatan lumayan serta memilihnya sebagai kerja kerana potensinya yang besar.

So apa lagi kawan-kawan? Kalau Menteri pun dah endorsed, janganlah takut2 ya untuk start bisnes ni.. Confirm tak menyesal punya...

Masuk surat khabar you alls.. heheh.. happening kan..


Ok, semasa MUT ni ada 2 usahawan Hai-O yang dah lama berkecimpung dan sudah berjaya dan bergelar jutawan telah berkongsi pengalaman mereka sepanjang berbisnes.




Speaker pertama ialah CDM Siti Atkah. Ini nota yang saya dapat masa dengar beliau berucap.. perghh memang terbakar..


Perkongsian dari CDM Siti Atkah

Stop thinking.. start living..
Stop living.. start doing.. 
Rebut peluang..
No limit income..
Uncommon freedom..
Peluang di luar jangka kita..

The secret of getting ahead is getting started..
Buat aje.. Buat betul2..
Terus menggigit dengan etika..
Alang-alang berniaga biar betul2 berjaya & kaya..

Berapi berapi terbakar..
Rugi siapa tak dengar.. Pergh memang rentung.. meremang bulu roma..

Boleh boleh!!


Speaker kedua pula ialah CDM Hamisah Alias. Bonda kami di HBO team..


Perkongsian dari CDM Hamisah Alias:


Walaupun beliau tak suka dengan bisnes MLM kerana dimomok dengan pelbagai perkara negatif, Kak Misah tetap mengambil langkah pertama sebab hidup masa tu memang mengira gaji.. habis bulan habis gaji.. beliau rasa perlu melakukan sesuatu untuk keluar dari kepompong kesusahan..

Kita perlu melakukan sesuatu walaupun kita tak suka jika kita nak menjadi lebih baik..

Falsafah 5 jari:
Jari kita tak sama.. sama seperti diri kita.. jadi perlu bersatu dan simbiosis. Yang hebat, perlu membantu yang kurang hebat.. yang kurang hebat, dekatkan diri dengan yang hebat, InsyaAllah kita akan jadi hebat juga satu hari nanti..

Terima kasih Kak Misah atas perkongsian hebat. Sampai sekarang masih terngiang-ngiang.



Selain daripada perkongsian hebat dari 2 speaker jutawan, kami juga memang tak sabar nak tengok show daripada Ratu Jazz Malaysia iaitu Dato' Sheila Majid..




Bestnya dia nyanyi.. Ada lagu Sinaran, Lagenda & few other songs.. Kitorang pun nyanyi ramai-ramai.. hehehe

Apa lagi highlights of the day ya??



Semasa MUT 22 ni, Hai-O telah menyediakan pelbagai hadiah cabutan bertuah. 

Main pricenya ialah jongkong emas bernilai RM25,000, Sijil Simpanan Premium RM15,000 dan juga tiket ke Austria & Hungary bernilai RM8,000.


Alhamdulillah.. yours truly dapat 1 hadiah cabutan bertuah.. 

Tak dapat jongkon emas RM25,000, dapat Bio Aura RM2,000 pun jadilah kan.. hehehe..

Rezeki hari tu dapat cabutan bertuah.. 

Itu ajelah cerita sepanjang MUT ke 22.. Seronok dapat spend time dengan semua rakan-rakan kongsi.. sambil tu dapat menaikkan semangat dan aura juga sebab tak sabar nak jadi CDM.. InsyaAllah mana tahu rezeki 2015 dapat naik pentas MUT 23 sebagai seorang CDM pulak kan.. Amin amin...

Ooppss lupa pulak..




Susah sangat nak dapat gambar berdua dengan Encik Abang sorang ni.. terpaksalah crop cenggini aje..

Terima kasih ya Cinta Hati saya, Mohamad Hairil sebab teman saya masa MUT aritu..

Terima kasih juga sebab support saya selama ni.. Moga makin bertambah2 support ya lepas ni sayang..

I love you lahh!! 



 Ok.. next story kita cerita pasal PIN NEO 2014 ya.. Stay tune...


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
0192802631
irdaidris82@gmail.com

Sunday, 2 November 2014

PROMOSI PB HARGA RUNTUH SEHINGGA 5 NOVEMBER 2014


Alhamdulillah.. 7 PB yang saya bagi HARGA KAW KAW MURAH dah sold out.. Syukur..




So since ada lagi yang bertanya, saya nak buka lagi peluang untuk kawan-kawan semua untuk mendapatkan Premium Beautiful dengan HARGA RUNTUH!




Jika anda tergolong dalam golongan:

☆Nak turunkan berat badan tak kira anda seberat mana
☆Baru lepas bersalin dan ingin mendapatkan berat badan seperti zaman anak dara
☆Nak kekalkan bentuk tubuh badan seperti zaman naik pelami 
☆Mempunyai masalah untuk memilih baju di pasaraya.. semua size tak muat?
☆Mengalami masalah sakit tulang belakang atau slip disc
☆Hormon yang tidak stabil. Ada masalah period cycle.
☆Mengalami masalah senggugut/keputihan yang teruk
☆Bakal berkahwin dan ingin kelihatan cantik dan langsing di hari bahagia
☆Akan menghadiri temuduga tetapi risau dengan penampilan dan kurang keyakinan
☆atau lain-lain masalah wanita 

Hubungi saya di 0192802631 jika anda mahu menyelesaikan masalah2 anda..

Saya akan beritahu berapa yang anda perlu laburkan untuk mendapatkan satu set Premium Beautiful Corset untuk diri anda.. 

Percayalah.. ini merupakan pelaburan jangka masa panjang yang paling menguntungkan.. 

**PROMOSI HARGA RUNTUH ini hanya sehingga 11.59am 5 November 2014 sahaja**

Jangan lepaskan peluang.. Cepat dapatkan HARGA RUNTUH ni tau..

www.irdaidris.com

Irda Idris
0192802631
Irdaidris82@gmail.com

Sunday, 7 September 2014

SEPTEMBER Datang Lagi...

Dear readers...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..




SEPTEMBER sudah kembali...

Kepada yang tak tahu, SEPTEMBER adalah bulan yang paling saya nantikan.. bulan yang bertakhta di hati la kiranya..

Kenapa?

Sebab:

==> 9 September 1956 - 
Hari lahir Mama saya, Allahyarhamah Hajah Awasilahati Kitajriah.. kalau Mama masih ada, she will celebrates her 58th birthday in 2 days time.. Al-Fatihah..

==> 11 September 1982 - 
Hari lahir saya sendiri.. dah masuk 32 tahun dah.. haish.. tuo lak rasanya.. takpe.. janji hati muda.. hehe..




==> 16 September - 
Hari Malaysia.. ya.. saya sangat patriotik ok.. 

==> 19 September - 
yang ni tak berapa nak happy sangat.. Allahyarhamah nenek saya meninggal dunia pada tahun 2007. 2 months after my wedding.. Al-Fatihah..

==> 25 September - 
Hari Lahir Atuk saya (belah Mama), Tuan Haji Baharum Basar.. Atuk saya dah 92 tahun ya.. InsyaAllah nak tengok Atuk jejak usia 100 Tahun.. 

==> Ada juga makcik-makcik, pakcik dan rakan-rakan rapat saya juga dilahirkan pada bulan September.. kalau nak disenaraikan panjang tu..




Jadi...

Sempena bulan September ni saya nak buat SPECIAL PROMOTION la sikit.. PROMOSI ISTIMEWA untuk PRODUK ISTIMEWA juga..




Promosi apa??

Tunggu di next post ya...

Tungguuuuuu..


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Thursday, 28 August 2014

DEMO BIO SELEZA FEMININE PAD

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Apa khabar semua? Harap baik-baik belaka..

Ok, dalam entry yang lepas saya ada share tentang Produk Bio Seleza & Promosi Starter Kit Bio Seleza.

Boleh klik SINI dan SINI untuk ke post tersebut. 

Jadi hari ni saya nak tunjuk pada anda semua Demo produk hebat Bio Seleza pula..





Macamana? Banyak perbezaan dan kebaikan Bio Seleza kalau nak dibandingkan dengan pad-pad jenama biasa kan? 

So apa ciri-ciri Bio SelezaKita recap semula info produk Bio Seleza ni ya.. 


Kelebihan Unik Bio Seleza

Ciri-ciri Pantyliner Bio Seleza

Info Pantyliner Bio Seleza

Ciri-ciri Pad Day Safe, Overnight, Overnight (Extra Long) Bio Seleza

Info Pad Day Safe, Overnight, Overnight (Extra Long) Bio Seleza




Untuk info lanjut tentang produk atau 
nak tahu bagaimana untuk jadi agen produk hebat Bio Seleza ni,
boleh hubungi saya di:

Irda Idris
0192802631
irdaidris82@gmail.com

PROMOSI STARTER PACK BIO SELEZA FEMININE PAD

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Sekarang pasti anda semua dah pernah terpandang iklan Bio Seleza di Facebook atau Google kan..

Untuk info lanjut tentang produk, anda boleh baca di SINI





Ada yang tanya saya, 
"Boleh tak kalau kami nak cuba sahaja dulu?"
"Ada tak pek percubaan?"
"Mahal la kak nak beli sekotak.. beli pack boleh tak?"

Ok lah sayang-sayang sekalian.. walaupun sebenarnya kalau beli sekotak lagi murah, saya buat jugalah Promosi Starter Kit untuk Bio Seleza ni.. 





PROMOSI STARTER KIT BIO SELEZA

Mengandungi:

1 pack Day Safe Pad (10 pcs)
1 pack Pantyliner (30 pcs)


HANYA RM65 SAHAJA!

TERMASUK KOS PENGHANTARAN (SEMENANJUNG MALAYSIA)
(SABAH & SARAWAK ADD RM5)


Boleh hubungi saya di 0192802631 untuk mendapatkan starter kit Bio Seleza anda ya..


Dengan Bio Seleza, TIADA lagi masalah:

# keputihan, kekuningan & kehijauan.. yucksss!!

# haid tak stabil

# vagina gatal-gatal & juga berbau

# masalah hormon & sukar hamil

# pening-pening, kurang tenaga dan moody ketika haid

# pad BOCOR!!


------------------------
BIO SELEZA VS PAD JENAMA LAIN
------------------------

   Menampung sehingga 150 ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN. Normal maximum haid sehari ialah 50 ml.

 Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang boleh menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu dan pitam ketika haid. 

 BV bertindak sebagai booster tenaga & boleh membantu menyelesaikan masalah sakit puan.


  Mengandungi Nano Perak & Ion Negative untuk membasmi 99% bakteria dan kuman serta Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah.


Info lanjut sila ke http://www.irdaidris.com/2014/08/bio-seleza-feminine-pad-info-promosi.html 


Demo Bio SelezaKLIK SINI


Hubungi saya di:

IRDA IDRIS
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

Thursday, 26 June 2014

TESTIMONI HEBAT SABUN MARINE ESSENCE

Assalamualaikum semua..
Apa khabar ya? Cepat sungguh masa berlalu kan.. tup tup hujung bulan ni dah nak masuk Ramadhan dah..

Ok hari ni saya nak share sikit tentang testimoni Sabun Marine Essence (Sabun Hijau/ Sabun Ketiak/ Sabun Hulk).



  Ada yang tak percaya bila saya kata Sabun Marine Essence ni memang hebat..

Info produk boleh tengok di sini: KLIK SINI.

Boleh google sendiri kalau tak percaya.. banyak testimoni yang ada..


Tak perlu ragu-ragu untuk mencuba tau..

Di bawah ni saya senaraikan beberapa testimoni-testimoni untuk Sabun Marine Essence.

Percaya.. jangan tak percaya tau..


TESTIMONI MARINE ESSENCE
























So apa lagi kawan-kawan..

Dapatkan segera Sabun Marine Essence anda ya..

Saya juga sedang mencari rakan niaga / agen untuk produk Marine Essence ni.


Boleh hubungi saya jika anda nak tahu lebih lanjut tentang produk/peluang bisnes ya..

Terima kasih.


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
0192802631
irdaidris82@gmail.com

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...