Tuesday, 29 December 2015

Extra Side Income: Keperluan atau Kehendak?

Assalamualaikum semua..

Sekarang ni viral dah tentang isu #2kerja seperti yang disarankan oleh Pak Menteri kita, YB Ahmad Maslan.




So, kenapa hangat sangat isu ni? 

Ramai yang marah bila Pak Menteri yang dulu nya dok kata perlaksanaan GST tidak akan meningkatkan kos sara hidup rakyat, sekarang dia pula yang suruh rakyat melakukan 2 kerja untuk menampung kos kehidupan. 

Nak dikatakan sekarang ni memang ramai yang dah buat pun 2 kerja. Kerja hakiki dan kerja part time. Contohnya siang kerja di office makan gaji seperti biasa dan selepas masa pejabat, ada yang buat online business, ada juga yang berniaga di warung burger atau pun tak kurang juga ada yang buat kelas tuisyen di malam hari. Ada yang dah jadi KEPERLUAN untuk ada side income untuk tampung kos sara hidup keluarga. Dan ada yang buat 2 kerja untuk memuaskan KEHENDAK mereka sahaja.

Tapi masih ramai yang takde kesedaran tersebut mungkin ramai yang masih rasa cukup gaji hakiki untuk menyara kehidupan harian mereka. Atau pada saya mungkin dalam kepala mereka yang mereka rasa cukup tapi hidup mereka tak seselesa mana pun.. Mungkin mereka takde keperluan untuk buat side income bila mana ramai yang terpaksa kerana mereka perlu pendapatan kedua tersebut.. 

Tepuk dada tanya selera.. 

Nah.. hari ni saya nak kongsikan sikit tulisan dari seorang sahabat, CDM Azizul Razman yang dah mula membuat 2 kerja bersama isterinya CDM Mursyida Mohsin lebih dari 5 tahun dahulu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Antara KEHENDAK atau KEPERLUAN
-------------------------------------

**Cerita sebenar dan benar..

Heboh dekat wall FB bila Awani mengetengahkan isu '2 kerja'.. masing-masing ada pendapat dan kefahaman sendiri.

Bukan perkara yang baru dan bukan sesuatu yang pelik bila ada dikalangan kita melakukan lebih dari satu kerja hari ini. Cuma persoalannya adakah extra kerja yang dilakukan itu satu kehendak (suka-suka) atau keperluan (wajib)?

**

Masih ingat lagi masa tahun 2010. Masa tu kami masih baru-baru nak kenal kehidupan. Seronok bila bekerja masuk opis hari2, hujung bulan dapat gaji.. 

RM2,000 (belum tolak apa2 lagi). Tu gaji kami masa tu. Banyak giler rasa bila setiap bulan masuk jumlah tu dalam bank. Maklumlah baru-baru nak hidup takda apa-apa komitmen. Just untuk makan pakai sendiri je. Takda nak sara org lain. Memang cukup dgn pendapatan banyak tu.

Tapi kami masih ingat walau pun masa tu duit Alhamdulillah cukup (konon nya dah rasa besar) kami masih mencari peluang utk buat 'pendapatan sampingan'. Macam-macam kami cuba dari jual baju, tudung, minyak wangi hinggalah masuk skim-skim yang entah apa-apa.. (haha kelakar pula bila ingat masa tu) 

Kenapa nak extra income. Kata gaji dah cukup?

Jawapan dia sebab kami nak penuhi 'KEHENDAK' kami. Masa tu berangan nak pakai kereta, nak beli rumah, nak pergi melancong, nak shopping banyak-banyak dan lain-lain lagi. Maksudnya keperluan harian kami memang cukup untuk makan pakai tapi kalau nak rasa lebih, kami cari jalan buat income extra..

Tapi itu dulu.. cerita kami 5 tahun dahulu..

Berbalik pada situasi hari ini. Kalau pendapatan kami masih sama, mungkin banyak yang kami terpaksa korbankan untuk kehidupan hari ini. Bukan tak boleh hidup, tapi ada benda yang perlu dikorbankan atau dikurangkan termasuklah impian untuk memenuhi KEHENDAK kami.

Bila tengok rakan-rakan sekeliling yang melakukan lebih dari satu kerja hari ini, terdetik persoalan adakah mereka melakukan extra kerja utk menampung 'KEHENDAK' mereka atau dah masuk ke fasa untuk menampung KEPERLUAN?

Apa maksudnya? Bila kita bercakap tentang menampung keperluan, ia adalah satu perbelanjaan yang 'wajib' dan perlu dibelanjakan setiap bulan. Kalau kita tak penuhi, mungkin akan mengganggu sistem kehidupan normal kita dan keluarga. Sebagai contoh makanan, rumah, pengangkutan, sekolah dll.

TAKUT bila situasi sesetengah dari kita terpaksa melakukan lebih dari satu kerja sebab 'gaji' bulanan tak cukup untuk tampung keperluan asas keluarga. Dgn kata lain 'terpaksa' buat lebih dari satu kerja untuk HIDUP.

Syukur bila sebahagian dari kita masih lagi mampu berfikir dan berusaha untuk mencari jalan untuk melengkapkan keperluan diri dan keluarga dan tidak hanya mengharap sesuatu yang tetap sahaja setiap bulan (walaupun yang gaji tetap dah negatif setiap hujung bulan).

Tapi masih ramai yang masih berasa selesa untuk kekal dgn rutin harian tanpa mencari jalan penyelesaian walaupun perbelanjaan keperluan dh berada di tahap bahaya. Tak risau ke satu hari nanti kita tak mampu nak bercakap tentang 'kehendak' bila 'keperluan' kita pun masih tak cukup.

**

Kesimpulannya tak perlu terlalu ego dan sombong untuk tidak melakukan kerja extra atau mencari peluang menambahkan income jika 'keperluan' kita dan keluarga berada di tahap yang membimbangkan setiap bulan. 

Tak perlu bercakap tentang 'kehendak' lagi sekarang sekiranya kita masih 'malas' dan tak melakukan apa yang perlu utk melengkapkan keperluan kita.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ini adalah sekadar perkongsian untuk kita fikir-fikirkan bersama. 

Di mana tahap keperluan dan kehendak kita.. 😊

Yours truly,
0192802631

ps: Jom bersama kami sebagai PIN Wellness Consultants.. Hello saya untuk info lanjut tau!

Tuesday, 17 November 2015

SAHAJIDAH HAI-O MARKETING WON READERS' CHOICE AWARD FOR 8 PRODUCTS

Tahniah Sahajidah Hai-O Marketing Sdn. Bhd.!

Berita gembira!!

8 produk Sahajidah Hai-O Marketing telah memenangi anugerah "Readers' Choice Award", anjuran majalah Natural Health yang diterbitkan dalam keluaran November 2015.



Penganugerahan ini membuktikan keistimewaan produk SHOM yang mendapat tempat di hati pengguna kerana kualiti dan keberkesanannya.  



Sesungguhnya kami di PIN & SHOM berasa bangga menerima anugerah ini. Namun, yang lebih membanggakan SHOM adalah kepercayaan dan sokongan anda menerusi undian yang diberikan. SHOM amat menghargai sokongan dan undian anda. 










Terima kasih kerana menjadikan SHOM jenama popular di kalangan pengguna di Malaysia!

Alhamdulillah.. produk-produk kami memang terbukti berkesan dan sangat-sangat berkualiti. Sebab tu tak susah nak berniaga dengan produk-produk dari SHOM.

Kalau ada yang berminat nak dapatkan produk-produk ni, boleh hubungi saya tau..

Kalau tengah nak mencari side income pun tak yah nak fikir lama-lama.. meh berniaga gaya PIN dengan memasarkan produk SHOM ni.

Lagipun sekarang tengah on Projek Kunci.. 

Apa tu Projek Kunci? Nak tahu?

Meh roger akak cepat-cepat.. boleh buat minimum monthly side income RM5k dalam masa 3 bulan. Waahhh Banyak tu!!

Kalau gaji sekarang RM3,000, campur plak dengan side income business RM5,000 wahhh macam-macam boleh buat tau! Spend masa 2-3 jam sahaja sehari.. berbaloi2 sangat! 




Untuk info lanjut:

Telegram/Whatsapp di 0192802631 ya..


Muah muah.. sayang semua..

Thursday, 24 September 2015

PLUS SIZE : SECRETS ON HOW TO LOOK BEAUTIFUL :)

Are you one of those plus size woman who thinks that they look dumpy and ugly? Don’t! Plus-size women are now slowly creeping onto catwalks and showing the world what they are made off.

Being plus-size now is no more a taboo. They are curvy and luxurious beauties. Though many crave to be a size zero, the true beauty of a woman lies in her curves. With a little bit of fashion tip, you can turn the most plus-sized women into a bombshell.

Below are a few tips for those who wish for a difference in their outlook:


Tip number 1: Buy clothes that fit



- The rule of thumb for plus sized women is to refrain from wearing baggy and shapeless dresses which tends to make them look bigger.

- Buy clothes that fit correctly. Clothes that are too tight emphasize unwanted bumps and lumps and can make you look heavier. So find your size and buy accordingly.




Tip number 2: Don’t go for frills and fussy prints


No No No

Not suitable for plus size



- When purchasing fabrics stay away from frills and fussy prints. They don’t make you look good instead it only makes you look bigger. Go for clean cuts and classic designs which turns you into an elegant and chic plus sized woman.



Tip number 3: Choose dark colors





- Dark colors are known to give the slimming effect. Choose deep colors such as burgundy, royal purple, royal blue or dark green.

- If you like bright colors use them to draw attention to the most attractive parts of your body, such as your face, shoulders and neck.



Tip number 4: Avoid horizontal lines





- Wear clothes with vertical lines. They may give an elongating and slim look. Asymmetrical stripes may also help you appear slimmer and taller. Wear delicate, small prints. Tiny flowers or polka dots can help you appear slimmer.



Tip number 5: Play up your assets






- Try an empire waist dress or top which highlights your best assets. If you have an hour glass figure then choose an outfit with a belt. If you have large hips, choose clothing that hugs the waist and flows over the hips.

- Purchase shirts that go just over your hips and abdomens. If they are shorter it will only tend to expose the bulges.

- Also try skirts that are designed to hit right at knee length, like the plus size pencil skirts.



Tip number 6: Wear heels







- Try adding a bit of height to your plus sized figure by wearing heels. It will make you look more proportioned and slimmer.




Tip number 7: Own a body suit



- This is your best friend. If you don’t already have one, then buy it. It helps to hold your bulges in the right places.


This is where Premium Beautiful Corset play it roles.. This miracle corset helps redistribute your body fats to the right places. Pulls excess fat from other areas of the body particularly the back & love handles into the breast area and buttocks, giving women that desirable body figure they crave.



Tip number 8: Accessorize your look





- A plus size wardrobe can often consist mostly of the same basic elements. So accessories are a must. Try accessorizing a pain top with different earrings, handbags, shoes or belts. You will not only look good but feel good as well!


So for all you plus size women out there, hope that these tips will provide you with some guidelines on how to look chic and elegant. Throw away those loose T-shirts and start looking glamorous!




For more information on Premium Beautiful, please feel free to Whatsapp/Telegram me at 0192802631.

Special price and service will be given to special buyer.

TQ Lovelies.. Muaahh!

Tuesday, 28 July 2015

HERBA MAHARANI




Herba Maharani atau nama sebenarnya Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan  maharani di Istana. 

Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

 




Preskripsi asal Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.


Apakah ramuan yang terkandung dalam Herba Maharani?


Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga, iaitu pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita dan Radix Giycyrrhiza Uralensis.


Apakah kesan Herba Maharani?


Herba Maharani dibuat daripada pelbagai jenis ubat tradisional yang berharga, mempunyai kesan dalam menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan, melegakan tekanan dan kesakitan. Biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya.


Adakah pengambilan Herba Maharani akan menyebabkan badan terlalu panas?


Tidak. Dicadangkan supaya meminum air dengan banyak untuk membantu penyerapan Herba Maharani oleh badan.


Siapakah yang perlu mengambil Herba Maharani?


Lelaki dan wanita turut boleh mengambil.


Bolehkah ibu mengandung mengambil Herba Maharani?


Tidak dicadangkan kerana hormon ibu mengandung tidak stabil dalam tempoh mengandung.


Bolehkah kanak-kanak mengambil Herba Maharani?

Tidak digalakkan.





Ramuan Utama

Gallus Gallus Domesticus (Black Fowl), Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita, Radix Giycyrrhiza Uralensis and twenty more valuable ingredients


Sijil Halal




Keberkesanan

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Perhatian:
  • Ibu mengandung dilarang mengambil.
  • Dilarang mengambil makanan yang mentah dan sejuk dalam tempoh pengambilan ubat.
  • Tidak sesuai diambil ketika selsema.
  • Mereka yang mengalami haid berlebihan harus merujuk kepada doktor.

Rumusan Khasiat Herba Maharani




Cara Pengambilan:

Cara oleh Sahajidah Hai-O Marketing
Dua kali sehari, 1 bola putih (50 biji) setiap kali, diambil dengan air suam


Our Suggestion
Jika ikut syor pemakanan seperti Hai-O kita mungkin rasa agak panas sebab tak sesuai dos tersebut untuk cuaca seperti di Malaysia.. Jadi, adalah disyorkan untuk mengambil 25 biji pagi dan lagi 25 biji malam. Jika anda merasa panas juga, boleh dikurangkan dos. Jika anda tidak merasa panas/tiada effect, boleh tambahkan dos mengikut kesesuaian badan masing-masing.


Harga:

RM98 sekotak. Postage RM6.


Dalam 1 kotak = 6 bola putih
1 bola putih = 50 biji
So, 1 kotak = 300 biji

Makan 50 biji sehari (25 biji pagi, 25 biji malam) = 6 hari

atau jika anda terasa sedikit panas, boleh kurangkan dos kepada:

Makan 30 biji sehari (15 biji pagi, 15 biji malam) = 10 hari


Jadi, kepada yang nak mencuba Herba Maharani ni, boleh hubungi saya. Saya juga boleh poskan ke alamat anda di mana sahaja anda berada, tidak kira di Malaysia atau luar negara...

Terima kasih


Yours truly,


019 280 2631

Saturday, 25 July 2015

Senarai Cuti Umum Malaysia 2016

Assalamualaikum semua! 

Wahh.. Baru bulan July 2015 tapi senarai cuti tahun depan dah keluar dah. Advance betul kan?

Tapi elok lah keluar awal2 supaya senang kita semua nak plan program cuti2 kita tahun depan. Kot2 lah ada yang nak travel or holiday dengan family ke, boleh tengok tarikh yang ada cuti panjang so that tak perlu nak ambil cuti lama sangat dari office kan.

Sama lah macam masa saya bekerja dulu. Awal2 dok study calendar tengok bila cuti umum. Kalau ada yang jatuh hari jumaat atau ahad (cuti Isnin pula) atau pun khamis/selasa (boleh ambil jumaat/isnin cuti extra) memang lah suka sangat2.

Lepas tu sibuk cari tiket kapal terbang. Hahaha.. Serius masa tu kena plan betul2 sebab sayang tu nak pakai annual leave banyak2 kan.

Okey, inilah dia calendar 2016 untuk cuti umum di Malaysia:





1 Jan 2016 (Jumaat) – Tahun Baru
24 Jan 2016 (Ahad) – Thaipusam
1 Feb 2016 (Isnin) – Hari Wilayah
8-9 Feb 2016 (Isnin & Selasa) – Tahun Baru Cina
25 Mac 2016 (Jumaat) – Good Friday* Sabah & Sarawak sahaja
1 Mei 2016 (Ahad) – Hari Pekerja
21 Mei 2016 (Sabtu) – Hari Wesak
6&7 Julai 2016 (Rabu, Khamis) – Hari Raya Puasa
31 Ogos 2016 (Rabu) – Hari Kebangsaan/Merdeka
12 September 2016 (Isnin) – Hari Raya Haji
16 September 2016 (Jumaat) – Hari Malaysia
3 Oktober 2016 (Isnin) – Awal Muharram
29 Oktober 2016 (Sabtu) – Hari Deepavali
12 Disember 2016 (Isnin) – Maulidur Rasul
25 Disember 2016 (Ahad) –  Hari Krismas

Haaa nampak kan ada beberapa cuti yang jatuh pada hari Ahad & ada juga yang jatuh Isnin kan.. Haa itulah masa untuk rancang percutian anda semua.
Semenjak buat bisnes full time ni Alhamdulillah.. Dah tak payah sibuk2 nak apply for annual leave dah. Tinggal nak tengok jadual sekolah aje sebab anak2 dah tadika. Tapi selalunya memang kitorang jarang berjalan masa cuti sebab semuanya jadi mahal.
Travel pun sekarang free je sebab dapat reward 2 kali setahun dari company. Best woo all sponsored 5 star holiday. Dari flight, hotel, travel, tours, halal food semuanya ditanggung beres. Tinggal nak bawak duit shopping aje. Best tak?
Sepanjang berbisnes ni alhamdulillah dah sampai ke 3 negara dah. First trip ke Korea, then ke Austria & Hungary. InsyaAllah bulan 8 ni kami travel ke Bangkok pula. Negara ke 4 travel bersama kawan2 bisnes.. 
Haa siapa yang rasa2 nak travel percuma tu meh la saya story mory sikit tentang bisnes kami ni. Confirm siapa yang suka travel tu memang akan all out bisnes sebab nak dapat free trip. Free trip dapat, income gemuk pun dapat tau!
So, good luck ya! Enjoy your holiday for 2016 and please plan early!

Yours truly,
Irda Idris

Friday, 17 July 2015

Salam Lebaran - Syawal 2015

 Assalamualaikum semua



Jika langkah membekas lara,
Jika kata merungkai dusta,
Jika jelingan jadi bisa,
Jika tingkah menoreh luka,
Jika suara menikam rasa,
Ampun dan maaf dipinta,
Hapuskan dosa tanpa dikira,
Agar sempurna sedia kala,
Tiada prejudis tiada wasangka.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.



Ikhlas dari:
Mohamad Hairil Mahat,
Irda Adillasafwati Idris,
Haiqal Qalif Irfan &
Iman Nuralisha Hani.

Wednesday, 6 May 2015

SEBUTIR PERMATA BERKILAUAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua..

Hari ni nak cerita tentang majlis syarikat, Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) yang berlangsung pada 18 April 2015 (Sabtu).

Diamond Night ini adalah sambutan gilang gemilang untuk para usahawan SHOM yang telah berjaya mencapai jumlah jualan sebanyak RM180,000 dengan pangkat Diamond Sales Manager (DSM) dan juga RM720,000 dengan pangkat Double Diamond Manager (DDM). Selain itu penerima-penerima Tabung Kereta juga diraikan di dalam majlis ini.

Alhamdulillah, tahun ni saya adalah antara yang diraikan. Dan dalam kumpulan kami, Professional Intelligent Network (PIN) seramai 4 orang telah mengambil award. 3 orang DSM & seorang DDM. Tahniah pada PIN! InsyaAllah lebih ramai lagi akan naik pentas tahun depan ya!

Ok.. jom kita tengok gambar-gambar sepanjang hari tu.. 

Baru lepas bersiap-siap.. Terima kasih kepada kak Riza Kay untuk make up yang marvellous & Affiq Ar-Rahman untuk dress yang membuatkan badan ku nampak slim di situ.. heheh..


Majlis gilang gemilang tahun ni di buat di Setia City Convention Centre (SCCC). Saya suka sangat SCCC ni sebab tempat dia sangat selesa dan cantik untuk tangkap gambar. 

Memang dah jadi nature kami masa event-event macam ni lah nak posing2.. seronok bila dah ramai-ramai ni kan.. jadi sawan kamera..

Selalunya yang jadi fotografer nya ialah husband-husband sebab isteri-isteri sebok nak bergambar. Tapi fotografer 'rasmi' kitorang tentunya Bakal CDM Azizul Razman. Terima kasih Zul untuk gambar-gambar yang cantik-cantik.. Kalau Zul takde, tak bergambar lah kami semua..


My one and only Mommy in business.. CDM Mursyida Mohsin @ Cik Cida bersama Papa PIN kami, Azizul Razman. Baru berusia 30 tahun tapi banyak perubahan yang mereka alami sejak berbisnes. Baru 4 tahun berbisnes.. bukan jangka masa yang lama. I love you to the moon and back.. Thank you for being there through ups and downs..

Kami-kami yang sampai awal.. Memang selalu kitorang akan plan satu team untuk datang awal. Bila awal dewan kosong lagi.. so ada chance nak tangkap gambar tanpa sesak padat dengan orang.


Antara beberapa gambar yang Encik suami sempat snap sebelum kamera kami buat hal.. memang nak kena ganti kamera baru lah nampaknya..


Saya, Syelda Sharom & Cik Cida. Terima kasih pada Syelda yang sanggup turun dari Johor Bahru untuk sama-sama meraikan Diamonds dalam PIN. I love you so much dear Partner..

Haaa.. nampak tak.. kan dah cakap yang kami-kami ni memang suka posing.. cantik kan view kat belakang tu..


Lagi posing dengan PIN Family. Kami semua dari latar belakang yang berbeza. Ada suri rumah, ada polis, ada engineer, ada cikgu, ada accountant & macam-macam lagi. Tapi dalam bisnes ni, itu semua tak penting. Kami sama-sama belajar dan support satu sama lain. Itu istimewanya kami di PIN.

Lagi dari kami..


Tak cukup quorum lagi.. Ramai yang datang dari luar KL/Selangor. Ada dari Sarawak, dari Kelantan, Perak, Kedah, Johor dll. Tahniah pada PIN Family yang menghadirkan diri


Tepat jam 8 malam, majlis bermula dengan kehadiran VVIP diiringi para Crown Diamond Managers. Lebih 300 CDMs di dalam SHOM. CDM ni adalah pangkat tertinggi. Kalau mereka boleh capai, kita pun boleh ye tak?  Yang paling best, takde quota atau limit untuk pangkat CDM ni. Bukan macam kat office, ada seorang sahaja CEO atau pun General Manager kan. Dalam bisnes ni, semua orang layak untuk dapat pangkat CDM. Yang penting usaha usaha dan usaha hingga berjaya.


Selesai acara perasmian dan ucapan, apa lagi kan.. saat yang ditunggu-tunggu.. heheh. mestilah DINNER.. Not bad menu kali ni.. makanan pun sedap boleh tahan..


Jeng jeng jeng.. sedap hingga menjilat sudu & garfu..

Kami yang dah lapar..

Table mates yang sporting, havoc & happening!!


Kali ni, PIN Family tapau 4 meja terus.. InsyaAllah tahun depan makin bertambah-tambah meja yang akan dikaut oleh PIN Family ya.. Saya nak target 2 meja pulak untuk saya & partners.. InsyaAllah..

Selesai makan, sampai masa untuk Penganugerahan Double Diamond Manager. Tahniah pada Wirdanis atas pencapaian beliau. Danis ni muda lagi.. baru 26 tahun.. anak 2 orang yang kecil sekali baru 4 bulan. Walau pun tengah sarat & dalam pantang, business tetap kencang. Saya salute sangat dengan Danis.


Lepas Penganugerahan DDM, giliran kami Diamond Sales Manager pula untuk naik pentas.

Muka excited plus nervous.. Syukur sangat..


Alhamdulillah.. naik setangga lagi dalam bisnes ni. InsyaAllah banyak lagi nak di capai. Impian saya supaya ada rakan-rakan kongsi yang dapat naik pentas yang sama tahun depan. Niat saya dalam bisnes ni untuk sama-sama bantu orang lain untuk tingkatkan kesihatan dan juga ekonomi mereka. Bila mereka berjaya, saya juga di kira berjaya. InsyaAllah..



Tahniah pada DSM Che Norashida.


Tahniah juga pada Cik Adik Buyung ni.. DSM Norhayati.. 


Kami PIN Achievers bergambar bersama-sama Mommy Cik Cida.


Lepas Award Ceremony kita bergambar lagi, lagi dan lagi dengan semua PIN Family.

Penting untuk berada di bawah kumpulan yang betul. Kami tak kenal pun antara satu sama lain. Bisnes ni yang merapatkan kami. 

Kami bukan serius je dalam bisnes ni. Waktu serius ada, waktu main pun ada. I love you all PIN Family.. Best sangat sebab semua sporting & fun..

Alhamdulillah, kami boleh bergantung pada satu sama lain. Semoga ukhwah antara kami berkekalan selamanya.










Kami semua Usahawan Premium Beautiful yang berjaya. Come and join us!! Confirm tak menyesal punya!


Thank you Cik Cida for the flowers.. 
Dapat sijil penghargaan & Diamond Pin juga daripada SHOM.



Last but not least.. nak ucapkan berbanyak terima kasih pada tulang belakang saya, Encik Mohamad Hairil Mahat & juga keluarga saya atas segala sokongan & bantuan. I love you all so much..


Mehh nak muah ciked.. Terima kasih daun keladi..


Alhamdulillah.. banyak lagi nak di capai.. yang penting jalan terus.. buat aje.. memang banyak halangan & dugaan.. tapi rempuh aje.. InsyaAllah hasilnya sangat manis.

Alright, itu sahaja untuk entry Diamond Night ni.. banyak sangat lagi nak di update.. Stay tune ok..

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...