Friday, 27 February 2015

PROMOSI ISTIMEWA PREMIUM BEAUTIFUL **18 JAM SAHAJA**


PROMOSI UNTUK 18 JAM SAHAJA!! 
(TAK PERNAH DIBUAT ORANG)

Tak nak cakap banyak.. 

Untuk tempoh masa TERHAD je ni!!

Kalau anda berhajat nak,
1. Cepat pasang badan
2. Kempiskan lelemak tepu di badan
3. Badan bak model Victoria Secret
4. Kagumkan para suami (dapat pahala ni)
5. Buat jiran sebelah terbeliak biji mata
6. Berhenti beli seluar XXXL
7. Hilangkan penderitaan wanita..
8. Beralih dari size XXXL ke M
9. Macam-macam lagi lah




Dapat kan 'PREMIUM BEAUTIFUL' pada harga BORONG!

Tak payah nak beli BORONG (kuantiti banyak) pun Cik Adik Kakak.. saya bagi harga BORONG terus!

Lagi BEST kalau Cik Adik Kakak rasa Harga BORONG tu tak menarik, meh sini laju-laju PM saya.. Saya bagi CASHBACK! Ye CASHBACK atau dalam bahasa kebangsaan DUIT TUNAI..

Mana pernah di buat orang Cik Adik Kakak oiii.. main bagi pilih-pilih pulak. Harga dah la mengaum dapat lagi hadiah wei (Hadiah misteri bernilai RM522*** untuk yang bertuah)

18 Jam je.. 18 jam je.. 18 jam je..

Tak payah tunggu lagi.. PM je laju-laju untuk dapat kan harga dan promosi yang mengaum ni. Serius tak rugi pun. Bukan kene bayar pun kalau nk PM.

Nak Whatsapp atau Telegram pun boleh..

♡Whatsapp/Telegram:  0192802631

Dah jangan buang masa.. 
18 JAM SAHAJA!

*Promosi ini habis/tamat - 12.01pm 28/02/2015 
(rugi ko nyah kalau tak sempat)

***T&C Applies

Yours truly,

Irda Idris
0192802631
Irdaidris82@gmail.com

Friday, 6 February 2015

SPECIAL PROMOTION FEBRUARI 2015: PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Dear Readers..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Alright..

Seperti yang dijanjikan...

Saya nak buat 'Special Promotion' atau Promosi Istimewa khas untuk pembaca blog IRDA IDRIS.

PROMOTION til 28 FEBRUARI 2015 ONLY!

Promotion kali ni confirm sangat BERBALOI.. 

Ok... Jom tengok apa yang saya nak tawarkan hari ni...





Untuk pembelian satu set Premium Beautiful Corset (Classic atau Elegance), saya akan berikan 2 PAKET  BIO SELEZA FEMININE PAD PERCUMA (worth RM50) kepada anda!








Best tau Pad Bio Seleza ni.. 

Diperbuat daripada kapas dan bahan-bahan yang disahkan selamat oleh WHO (World Health Organisation) dan FDA tau! Bukan diperbuat daripada kertas kitar semula macam pad-pad lain di pasaran.

Selain tu ada teknologi Bio Velocity, Ion Negative, Nano Perak & FIR yang boleh membantu memberi tenaga, membunuh 99% bakteria, melancarkan peredaran darah dan macam-macam lagi kebaikan untuk kesihatan.


Info lanjut untuk Bio Seleza boleh tengok SINI!



Selain daripada FREE 1 PACK BIO SELEZA, saya akan bagi juga CASH DISCOUNT of RM200!!

FREE GIFT DAPAT, DISCOUNT PUN DAPAT LAGI!!


INFO TENTANG PROMOSI

1. Promosi bermula dari hari ini, 1 FEBRUARI sehingga 28 FEBRUARI 2015 sahaja.

2. Hanya untuk pembelian secara Tunai sahaja.

3. Hadiah percuma dan diskaun hanya akan diberikan untuk setiap pembelian set penuh Premium Beautiful Elegance atau Classic (Long Bra, Waist Nipper & Long Girdle). 







Harga Premium Beautiful Corset bergantung kepada saiz.

Saya tak dapat nak berikan harga yang tepat kerana setiap pelanggan mempunyai size yang berbeza-beza.

Harga pasaran dalam lingkungan RM2,400 ke RM2,800.

Baik tempah set Premium Beautiful anda sekarang sebab March 2015 harga Premium Beautiful Corset akan naik tau!!


Bukan itu sahaja tau!!
Jeng jeng jeng!!

Saya akan bagi lagi EXTRA BONUS kepada anda..

~~> Free Fitting & Consultation 
Saya akan bantu anda untuk mendapatkan size yang tepat supaya anda dapat pakai Premium Beautiful anda dengan selesa. Selain itu, saya akan ajar juga cara pemakaian Premium Beautiful dengan betul dan teknik mengalih lemak ke tempat sepatutnya supaya anda mendapat potongan badan yang cantik.

~~> After Sales Service
Sebarang kerosakan pada set Premium Beautiful anda, saya akan bantu untuk hantar semula ke HQ untuk dibaikpulih.. Ehh.. tak tau ke? Premium Beautiful Corset kan ada LIFETIME WARRANTY! Jadi tak perlu risau kalau cangkuk patah ke, seluar koyak ke, sebab anda boleh hantar repair secara PERCUMA.. Corset lain ada ke LIFETIME WARRANTY? Heheh..

~~> FREE Delivery & Pos

~~> FREE Trial & Fitting 
Boleh tengok bentuk badan anda terus berubah selepas Premium Beautiful disarungkan.



Jadi... cepat buat tempahan set Premium Beautiful Corset anda segera!


Pstt.. Pastikan anda dapatkan Premium Beautiful Corset anda dari pengedar yang sah ya..


Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan, boleh hubungi:

Irda Idris

Whatsapp/Phone/SMS/WeChat : 0192802631

Email: irdaidris82@gmail.com


Terima kasih..

Thursday, 5 February 2015

PERLU KE KELUARKAN MODAL UNTUK BERBISNES??

Ada sorang hamba Allah tu tanya.. Nak business ni kena keluar modal untuk beli barang ke?

Hmmm.. Rasanya kalau nak business apa pun mesti kena labur duit untuk initial capital..betul tak? mari kita lihat contoh...




Contohnya kalau nak bukak restoran.. Mesti nak kena beli bahan mentah untuk masak.. Takkan nak tunggu orang order mee goreng & bayar dulu baru nak pergi kedai beli mee? Kalau nak tunggu order baru nak pergi beli bahan, mesti customer tu dah pegi ke kedai lain yang dia kena tunggu kejap je untuk makan.. Siapa rugi? Kita juga ye tak..

Kalau nak bukak kedai runcit, mesti nak kena ada stok dulu baru orang boleh beli barang kat kedai kita. Kalau nak bukak tadika, mesti nak kena ada tempat dulu, perabot dulu.. Takkan nak tunggu parents register baru nak sewa tempat? Ada ke orang nak register kat tadika tu klu facility apa pun takde? 

Sebab tu duit pelaburan tu perlu.. Cuma besar atau kecil jumlahnya sahaja yang kita boleh tengok kesesuaiannya...



Macam saya lepas berhenti kerja dulu memang mencari peluang perniagaan yang ada.. I am open for business discussions because I want to know what are the options I have..

Saya jumpa dengan pengusaha tadika yang ada franchise system.. Company A modal pelaburannya bermula dengan RM200,000... Company B pula bermula dengan RM500,000..

Saya juga ada berjumpa dengan pengusaha restoran makanan Indonesia.. Startup capital yang diperlukan ialah lebih kurang RM1 juta.. 

Hari ini saya baca di salah satu status kawan saya, untuk perniagaan kiosk salah satu minuman 'bubble' ialah RM120,000 lebih kurang.. 

Untuk ketiga-tiga jenis perniagaan di atas, itu baru START UP atau INITIAL CAPITAL atau MODAL PERMULAAN ya kawan-kawan.. itu belum masuk yearly franchise fee yang perlu di bayar, modal untuk barang-barang basah untuk restoran, gaji-gaji pekerja, sewa bangunan dan lain-lain.. 

Jika anda ada simpanan sebanyak itu atau mampu untuk mendapat bantuan kewangan dari bank atau sesiapa sahaja, by all means, sila lah invest atau mulakan perniagaan commercial anda tersebut.

Saya tidak mampu.. Saya ada simpanan.. tetapi tidak cukup untuk mengeluarkan ratusan ribu tanpa ada backup.. saya juga tidak mampu untuk membuat pinjaman bank kerana saya tidak pasti berapa lama yang saya perlu untuk break even atau dapat kembali modal saya.. Kalau tak menjadi, macam mana saya nak bayar balik hutang bank?

Bila ada kawan yang bercerita tentang business Premium Beautiful ini, saya mula membuat research.. Memang lah business Premium Beautiful ni bukan 'big scale business' kalau nak dibandingkan dengan business-business yang saya sebutkan di atas.. Tapi saya nampak ramai yang berjaya dan pulangannya 
 boleh menjangkau 5-6 angka sebulan.. Dan yang paling penting.. modalnya tidak sebanyak business franchise di atas..




Berbalik kepada soalan di atas.. Nak business ni kena kuar modal untuk beli barang ke? Ye.. perlu keluarkan modal untuk beli barang.. sebab kalau saya tak keluar modal untuk beli barang, saya nak jual barang apa? dan Alhamdulillah.. saya berjaya dapat balik modal saya dalam tempoh tak sampai 2 bulan.. sekarang saya berjalan secara ZERO MODAL dalam business ni.. 

Nak tahu macamana saya berjalan dengan ZERO MODAL dan bagaimana nak dapatkan balik modal dalam masa yang cepat? Anda boleh PM atau call saya..



Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com


Tuesday, 3 February 2015

AGENTS WANTED ALL OVER THE WORLD!

Saya sedang mencari mereka-mereka yang berminat untuk menjadi agen untuk memasarkan produk yang mempunyai demand yang sangat tinggi sekarang ni!


Produk apa? 



Marine Essence Shampoo / Body Wash



BB Plus Collagen



 Jika anda boleh menggunakan social media seperti Facebook, Instagram dan lain-lain untuk memasarkan produk ini, sila hubungi saya dengan segera! 


Jangan risau, modal permulaan adalah flexible.. Kami ada bisnes plan dari Manager ke Distributor.. Sesuai juga untuk student-students universiti, pelajar lepasan SPM atau pun surirumah sekalipun.. 


Anda boleh menjana minimum RM1000 sebulan.. 

Tapi kena rajinlah.. Anda nak lebih, usaha pun kena lebih.. kalau duduk goyang kaki memang takkan dapat satu sen pun..

Saya hanya mencari mereka yang betul2 hendak merubah hidup dengan mencari side income untuk keluarga. Kalau rasa nak main2 dan tak serius, jangan bazirkan masa anda dan saya.


Jangan lepaskan peluang keemasan ini..


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya!


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com


Monday, 2 February 2015

RANGKAIAN PRODUK MARINE ESSENCE - HALAL KE?

Sekarang umat Islam di Malaysia ni sangat particular dengan isu halal dan haram sesuatu produk.

Lebih-lebih lagi apabila ada penemuan DNA babi dalam coklat-coklat jenama CADBURY dan pencetakan logo halal di kotak produk Phytoscience walaupun pada ketika itu syarikat tersebut belum lagi memperolehi sijil Halal (sekarang mereka telah memperoleh sijil halal antarabangsa dari IFRC).

Alhamdulillah.. walau pun Hai-O bukan syarikat bumiputera, tetapi pihak pengurusan sangat prihatin dengan status halal setiap produk. 

Semua produk Hai-O mempunyai sijil halal JAKIM atau antarabangsa yang diiktiraf oleh JAKIM. Bukan itu sahaja, produk-produk Hai-O juga mempunyai kelulusan KKM.

Bagi saya peace of mind itu penting. Senang bila produk yang kita guna atau pun jual mempunyai sijil halal sebab lagi senang kita nak jual dan senang juga untuk menjawab soalan-soalan dari pelanggan. 

Hehehe.. tunjuk sahaja status halal/sijil halal tersebut, mereka pasti tidak ragu-ragu untuk mencuba produk-produk kita.

Hari ini secara khusus saya nak share tentang status halal produk-produk rangkaian Marine Essence.




Dalam rangkaian Marine Essence, terdapat 4 produk iaitu:

1. Marine Essence Beauty Bar ie Sabun Hijau/ Sabun Ketiak
2. Marine Essence Nourishing Body Wash
3. Marine Essence Nourishing Shampoo
4. Marine Essence Bamboo Salt Tooth Paste 


Senarai Produk Marine Essence dari Website JAKIM untuk Direktori Halal Malaysia


Boleh lihat di bawah untuk sijil halal dan kelulusan KKM bagi setiap produk.









2. Marine Essence Nourishing Body Wash & Shampoo






3. Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste



Ini pula pengesahan kelulusan status produk Marine Essence dari website Ministry of Health Malaysia (MOH/KKM).



Jadi, sebagai pengguna Muslim, kita hendaklah bijak mencari produk yang halal untuk digunakan. 

Jangan ragu-ragu lagi.. produk Marine Essence ni confirm halal dan suci...

Diperbuat daripada bahan-bahan semula jadi.. 

Tepuk dada tanya iman...


Untuk mendapatkan produk-produk di atas, boleh hubungi:

Irda Idris - 0192802631


Sekian, terima kasih...

Sunday, 1 February 2015

Produk Menggemparkan Rangkaian MARINE ESSENCE!

Ingat lagi tak Sabun Kecantikkan Marine Essence ni?




Satu Malaysia ni dah dilanda fenomena Sabun Hijau ni hinggakan tidak ada stok sabun di seluruh negara.

Kenapa tak de stok?

Sebab Sabun Hijau ni sangat bagus dan berkesan.

Macam yang saya tulis kat SINI sebelum ni, Sabun Hijau ni sangat berkesan untuk masalah kulit macam ruam-ruam, exzema, gatal-gatal, mencerahkan celah-celah pelipat badan seperti ketiak, paha dll..

Alhamdulillah, ramai yang berpuas hati dan repeat order.

Selain dari Sabun Kecantikkan Marine Essence ni yang bentuk bar atau ketul, Syarikat Hai-O Marketing Sdn. Bhd. telah mengeluarkan beberapa produk baru dalam range Marine Essence pada bulan Mei 2013.

Produk apa ya? Meh saya cerita sikit..

Jeng jeng jeng..


1) Marine Essence Nourishing Shampoo



2) Marine Essence Nourishing Body Wash



Kita cerita dulu pasal Shampoo ek..

So mari kita lihat apa bahan-bahan yang terkandung di dalam Marine Essence Nourishing Shampoo ni..


Khasiat yang bermanfaat untuk seisi keluarga..



Ok.. meh kita kongsi sikit pasal Marine Essence Body Wash pulak.. Bahan-bahan yang ada dalam Body Wash ni lebih kurang sama macam yang ada dalam Sabun Hijau/Beauty Bar tu.. Cuma yang berbeza form dia.. satu liquid satu lagi pepejal.. Cheh macam belajar sains pulak ya..



Kebaikkan Marine Essence Nourishing Body Wash:



Ok.. Saya dah guna ketiga-tiga produk.. Sekarang saya guna Marine Essence Beauty Bar untuk basuh muka, Marine Essence Body Wash untuk basuh badan masa mandi dan Marine Essence Shampoo untuk rambut. Alhamdulillah, muka makin cerah dan kurang breakout. Husband sendiri kata yang kesan hitam-hitam celah-celah pelipat tu dah makin cerah.. boleh tanya dia sendiri kalau tak percaya ek.. hahahah.. Yang shampoo tu setakat ni nampak macam rambut dah kurang gugur sikit. Kalau tak dulu bila larikan tangan kat celah rambut mesti banyak yang gugur. Sekarang ni masih ada lagi tapi kurang lah berbanding dulu.. Saya baru pakai dalam 2 minggu shampoo dan body wash ni..

Ooppss lupa pulak nak bagitau harga dia..

Harga untuk kedua-dua Body Wash dan Shampoo ni sama.. 

Kandungan pun sama ie 250ml sebotol..
 
Market price = RM38 sebotol

Sekarang ni saya buat promosi untuk 20 customer terawal. Siapa cepat dia dapat ya...

Harga Premium Beautiful by Irda:

1 botol = RM38
(delivery plus RM6)

3 botol = RM120
(including delivery)  

Boleh campur Body Wash or Shampoo! 

Jom beli ya kawan-kawan.. 


Kalau ada apa-apa soalan boleh hubungi saya!


Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com


MARINE ESSENCE BEAUTY BAR & 2015 PROMOTION!




Apa dia Bar Kecantikan Marine Essence ni?

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit.

Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!


Mari kita lihat apakah bahan-bahan utama yang terdapat dalam Marine Essence ni dan kelebihan-kelebihannya:

1) Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

2) Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

3) Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

4) Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

5) Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

6) Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

7) Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.


Macam mana nak pakai Bar Kecantikan Marine Essence?

Kita pakai macam sabun buku biasa masa mandi. Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih. Lepas dah pakai masa mandi tu, simpan di tempat yang kering selepas digunakan. Maknanya jangan letak kat tempat yang boleh kena air tau..

Elakkan daripada terkena mata. Jika terkena mata, bilas segera dengan air. Sekirannya ruam atau kegatalan berlaku, hentikan penggunaan.


Siapa yang patut pakai Marine Essence ni?

1) Mereka yang berkulit sensitif dan alahan kepada sabun-sabun biasa


2) Anak-anak yang ada eczema dan ruam-ruam di badan

3) Mereka yang mempunyai masalah ruam di kulit kepala

4) Mereka yang mempunyai masalah kehitaman di bahagian-bahagian badan contohnya di leher, celah-celah paha, ketiak dan pelipat-pelipat.. Kadang-kadang ibu-ibu yang mengandung pun akan mengalami masalah kehitaman pada bahagian leher juga.. InsyaAllah dengan penggunaan berterusan dapat mencerahkan semula bahagian-bahagian badan tersebut. Sebab tu ada yang panggil Marine Essence ni sebagai Sabun Ketiak!





5) Mereka yang ada masalah jerawat di muka

6) Mereka yang mahukan kesegaran badan selepas mandi

7) Lain-lain masalah kulit


Apa yang saya rasa bila pakai Marine Essence? Testimonial diri sendiri..

Saya pakai di serata badan dan juga di muka. Rasa kulit badan dan muka makin lembab dan lembut. Jerawat-jerawat kecil pun dah hilang. Bahagian-bahagian badan yang agak-agak hitam-hitam tu dah makin cerah. Diakui sendiri oleh si suami..

Yang paling best, Marine Essence ni sangatlah wangi.. Lepas mandi tu rasa segar dan wangi je badan.. Hehehe..

Satu bar Marine Essence ni besar. Dalam 3/4 tapak tangan gitu. Sebelum pakai saya selalu potong 2 dulu.. Tahan dalam 2 minggu lebih kurang. 1 bar maknanya boleh tahan 1 bulan. So kira berbaloi la beli kan.. Jimat duit den!


Berapa harga Bar Kecantikan Marine Essence?




Seperti yang anda lihat dalam gambar di atas, satu kotak ada 3 buku bar/sabun Marine Essence.

Harga pasaran untuk sekotak ialah RM120.

Anda boleh beli 1 ketul, 2 ketul atau satu kotak terus.


 Premium Beautiful by Irda Idris nak buat promosi sikit!


1 atau 2 biji sabun = RM45 sebiji (including delivery)

1 kotak = RM120 (FREE DELIVERY for SEMENANJUNG MALAYSIA)

(Sabah/Sarawak add RM5 sahaja untuk postage)

Amacam? Ok tak?

Dapatkan Bar Kecantikan Marine Essence anda segera sebelum promosi berakhir ya.. 



Yours truly,

Irda Adillasafwati Idris
019 280 2631
irdaidris82@gmail.com

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...