Tuesday, 28 July 2015

HERBA MAHARANI




Herba Maharani atau nama sebenarnya Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan  maharani di Istana. 

Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

 




Preskripsi asal Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.


Apakah ramuan yang terkandung dalam Herba Maharani?


Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga, iaitu pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita dan Radix Giycyrrhiza Uralensis.


Apakah kesan Herba Maharani?


Herba Maharani dibuat daripada pelbagai jenis ubat tradisional yang berharga, mempunyai kesan dalam menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan, melegakan tekanan dan kesakitan. Biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya.


Adakah pengambilan Herba Maharani akan menyebabkan badan terlalu panas?


Tidak. Dicadangkan supaya meminum air dengan banyak untuk membantu penyerapan Herba Maharani oleh badan.


Siapakah yang perlu mengambil Herba Maharani?


Lelaki dan wanita turut boleh mengambil.


Bolehkah ibu mengandung mengambil Herba Maharani?


Tidak dicadangkan kerana hormon ibu mengandung tidak stabil dalam tempoh mengandung.


Bolehkah kanak-kanak mengambil Herba Maharani?

Tidak digalakkan.





Ramuan Utama

Gallus Gallus Domesticus (Black Fowl), Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita, Radix Giycyrrhiza Uralensis and twenty more valuable ingredients


Sijil Halal




Keberkesanan

  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.


Perhatian:
  • Ibu mengandung dilarang mengambil.
  • Dilarang mengambil makanan yang mentah dan sejuk dalam tempoh pengambilan ubat.
  • Tidak sesuai diambil ketika selsema.
  • Mereka yang mengalami haid berlebihan harus merujuk kepada doktor.

Rumusan Khasiat Herba Maharani




Cara Pengambilan:

Cara oleh Sahajidah Hai-O Marketing
Dua kali sehari, 1 bola putih (50 biji) setiap kali, diambil dengan air suam


Our Suggestion
Jika ikut syor pemakanan seperti Hai-O kita mungkin rasa agak panas sebab tak sesuai dos tersebut untuk cuaca seperti di Malaysia.. Jadi, adalah disyorkan untuk mengambil 25 biji pagi dan lagi 25 biji malam. Jika anda merasa panas juga, boleh dikurangkan dos. Jika anda tidak merasa panas/tiada effect, boleh tambahkan dos mengikut kesesuaian badan masing-masing.


Harga:

RM98 sekotak. Postage RM6.


Dalam 1 kotak = 6 bola putih
1 bola putih = 50 biji
So, 1 kotak = 300 biji

Makan 50 biji sehari (25 biji pagi, 25 biji malam) = 6 hari

atau jika anda terasa sedikit panas, boleh kurangkan dos kepada:

Makan 30 biji sehari (15 biji pagi, 15 biji malam) = 10 hari


Jadi, kepada yang nak mencuba Herba Maharani ni, boleh hubungi saya. Saya juga boleh poskan ke alamat anda di mana sahaja anda berada, tidak kira di Malaysia atau luar negara...

Terima kasih


Yours truly,


019 280 2631

Saturday, 25 July 2015

Senarai Cuti Umum Malaysia 2016

Assalamualaikum semua! 

Wahh.. Baru bulan July 2015 tapi senarai cuti tahun depan dah keluar dah. Advance betul kan?

Tapi elok lah keluar awal2 supaya senang kita semua nak plan program cuti2 kita tahun depan. Kot2 lah ada yang nak travel or holiday dengan family ke, boleh tengok tarikh yang ada cuti panjang so that tak perlu nak ambil cuti lama sangat dari office kan.

Sama lah macam masa saya bekerja dulu. Awal2 dok study calendar tengok bila cuti umum. Kalau ada yang jatuh hari jumaat atau ahad (cuti Isnin pula) atau pun khamis/selasa (boleh ambil jumaat/isnin cuti extra) memang lah suka sangat2.

Lepas tu sibuk cari tiket kapal terbang. Hahaha.. Serius masa tu kena plan betul2 sebab sayang tu nak pakai annual leave banyak2 kan.

Okey, inilah dia calendar 2016 untuk cuti umum di Malaysia:





1 Jan 2016 (Jumaat) – Tahun Baru
24 Jan 2016 (Ahad) – Thaipusam
1 Feb 2016 (Isnin) – Hari Wilayah
8-9 Feb 2016 (Isnin & Selasa) – Tahun Baru Cina
25 Mac 2016 (Jumaat) – Good Friday* Sabah & Sarawak sahaja
1 Mei 2016 (Ahad) – Hari Pekerja
21 Mei 2016 (Sabtu) – Hari Wesak
6&7 Julai 2016 (Rabu, Khamis) – Hari Raya Puasa
31 Ogos 2016 (Rabu) – Hari Kebangsaan/Merdeka
12 September 2016 (Isnin) – Hari Raya Haji
16 September 2016 (Jumaat) – Hari Malaysia
3 Oktober 2016 (Isnin) – Awal Muharram
29 Oktober 2016 (Sabtu) – Hari Deepavali
12 Disember 2016 (Isnin) – Maulidur Rasul
25 Disember 2016 (Ahad) –  Hari Krismas

Haaa nampak kan ada beberapa cuti yang jatuh pada hari Ahad & ada juga yang jatuh Isnin kan.. Haa itulah masa untuk rancang percutian anda semua.
Semenjak buat bisnes full time ni Alhamdulillah.. Dah tak payah sibuk2 nak apply for annual leave dah. Tinggal nak tengok jadual sekolah aje sebab anak2 dah tadika. Tapi selalunya memang kitorang jarang berjalan masa cuti sebab semuanya jadi mahal.
Travel pun sekarang free je sebab dapat reward 2 kali setahun dari company. Best woo all sponsored 5 star holiday. Dari flight, hotel, travel, tours, halal food semuanya ditanggung beres. Tinggal nak bawak duit shopping aje. Best tak?
Sepanjang berbisnes ni alhamdulillah dah sampai ke 3 negara dah. First trip ke Korea, then ke Austria & Hungary. InsyaAllah bulan 8 ni kami travel ke Bangkok pula. Negara ke 4 travel bersama kawan2 bisnes.. 
Haa siapa yang rasa2 nak travel percuma tu meh la saya story mory sikit tentang bisnes kami ni. Confirm siapa yang suka travel tu memang akan all out bisnes sebab nak dapat free trip. Free trip dapat, income gemuk pun dapat tau!
So, good luck ya! Enjoy your holiday for 2016 and please plan early!

Yours truly,
Irda Idris

Friday, 17 July 2015

Salam Lebaran - Syawal 2015

 Assalamualaikum semua



Jika langkah membekas lara,
Jika kata merungkai dusta,
Jika jelingan jadi bisa,
Jika tingkah menoreh luka,
Jika suara menikam rasa,
Ampun dan maaf dipinta,
Hapuskan dosa tanpa dikira,
Agar sempurna sedia kala,
Tiada prejudis tiada wasangka.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.



Ikhlas dari:
Mohamad Hairil Mahat,
Irda Adillasafwati Idris,
Haiqal Qalif Irfan &
Iman Nuralisha Hani.

SEJARAH MUNGKIN BERULANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Saya bukan nak nyanyi lagu Newboyz hari ni.. walau pun lagu tu memang antara lagu yang po...